Diari La Veu del País Valencià
Rutes interactives en línia permetran recórrer les principals obres arquitectòniques ceràmiques de Castelló

Dins del marc de la fira de Cevisama, aquest dimecres s’han presentat unes rutes ceràmiques interactives per a reconéixer “l’important” paper que juga la ceràmica tradicional i artística en l’estètica actual de la ciutat de Castelló de la Plana. A través d’una pàgina web, els usuaris podran realitzar un recorregut en línia per les seues principals obres arquitectòniques ceràmiques. Així ho ha exposat l’alcaldessa de Castelló, Amparo Marco, qui també ha presentat en Fira València el llibre recopilatori de la ceràmica de Castelló El llegat de la tradició per a valorar la importància històrica del taulell.

“La ceràmica és la protagonista de l’arquitectura urbana de Castelló, per la qual cosa és el nostre deure reivindicar el paper d’aquesta indústria a la nostra ciutat a través de les rutes interactives per a visitants i una recopilació de les obres més emblemàtiques”, ha subratllat Marco, qui ha recordat que aquest sector ha sigut “clau per al desenvolupament econòmic i industrial de Castelló”.

Tant en les rutes en línia com en el llibre estan recopilats diferents tipus de ceràmica urbana, des del més tradicional, com ara la cocatedral de Santa María, el Palau Episcopal i la Casa del Baró de la Pobla, entre altres monuments; fins a rajoleria devocional, façanes singulars, retolació publicitària, frisos i mobiliari urbà.

Marco ha explicat que la publicació també compta amb un apartat dedicat a la ceràmica de la modernitat on es recopilen murals com el de la plaça Fadrell, Maria Agustina i la Pau, la plaça Na Violant i el de la llotja del port pesquer, entre d’altres. “Castelló es vist amb alguna cosa que mai passarà de moda, la ceràmica”, ha assenyalat Marco, qui ha recordat que quan la ciutadania fa una passejada per Castelló troba elements ceràmics en places, esglésies, edificis municipals, edificis històrics, escultures i mobiliari urbà.

Comparteix

Icona de pantalla completa