Diari La Veu del País Valencià
Arranquen l’estàtua d’Estellés a Burjassot

L’estàtua dedicada al poeta Vicent Andrés Estellés a Burjassot (l’Horta Nord) ha sigut arrancada del seu lloc aquesta passada nit de dimarts.

No és la primera vegada que l’escultura de la plaça Emilio Castelar de Burjassot sofreix un atac vandàlic. De fet, en juliol de 2018, José Alberto López Camarillas, el regidor d’Esquerra Unida al consistori de l’Horta Nord, denunciava que el bust era el blanc de distintes agressions continues. El també editor de Llibres de l’Encobert, denunciava aleshores les diferents pintades amb simbologia nazi que havien aparegut en diferents seus de col·lectius locals i els murals ceràmics sobre la ruta Estellés de la localitat.

L’ultima vegada en què va ser arrancada l’estàtua d’Estelles, ubicada a la mateixa plaça on es troba la casa consistorial i la comandància de la Policia Local, va ser en octubre de 2017. Això no obstant, l’escultura ha sigut el blanc d’agressions amb pintura blava en diferents ocasions.

Aquest dimarts, l’escultura de bronze que homenatja al poeta de Burjasot ha sigut arrancada del banc on està situada, com així ho han denunciat diverses persones a les xarxes socials, com ara el periodista Miquel Ramos.

Comparteix

Icona de pantalla completa