Diari La Veu del País Valencià
El Centre del Carme vol repetir el fenomen Okuda amb l’exposició de PichiAvo en plenes Falles

“Les xifres del Consorci de Museus són espectaculars”, ha destacat el conseller de Cultura, Vicent Marzà, aquest dijous durant la presentació de la programació del Centre del Carme per a 2019. El centre cultural acaba de tancar un 2018 “satisfactori” i “havent aconseguit els objectius”, ha indicat el seu responsable, José Luis Pérez Pont. El balanç indica que l’espai cultural ha experimentat un creixement de visitants del 352% en els últims tres anys, però vol seguir augmentant l’assistència.

Els números avalen el model de gestió desenvolupat en aquesta legislatura. 343.284 visitants, 1.114 activitats culturals i 57 exposicions en 2018 són motius per a “estar contents” pel treball i pels resultats”, ha assenyalat el conseller de Cultura. La programació per a 2019 torna a nodrir-se principalment de convocatòries públiques que aplanen i democratitzen l’accés als artistes a l’antic convent del Carme. De fet, de les prop de 30 mostres que s’han programat per a 2019, un 80% procedeixen dels diversos processos selectius que posa en marxa la institució. La resta responen a oportunitats que “no podíem deixar passar”, ha destacat Pérez Pont, com ara repetir el fenomen Okuda –que va ser l’exposició més visitada del centre– amb una exposició en plenes falles de PichiAvo, els artistes urbans que treballen en el monument municipal per a aquest any, i una nova novel·la gràfica del xinés Xu Bing que ocuparan la sala Ferreres.

“No ens preocupa el número, sinó la qualitat del servei públic”, ha assegurat Pérez Pont, qui ha volgut remarcar que l’equip de 14 persones que treballen actualment al Consorci de Museus “s’està deixant la pell”, malgrat que “tenim un grup humà reduït, però amb un canvi de gestió es poden acomplir els objectius”. Actualment, el Consorci de Museus té quatre convocatòries obertes i, per tant, no disposa de les mostres que completaran la programació de 2019. Això no obstant, de les prop de les 30 propostes per a aquest any, 23 tindran lloc al convent i hi participaran 230 artistes. D’aquestes, de moment se sap que 13 estaran comissariades per dones i 9, per homes.

Comparteix

Icona de pantalla completa