Diari La Veu del País Valencià
La Policia Local de Burjassot identifica 4 menors per l’atac a l’estàtua d’Estellés

València. Agents de la Policia Local de Burjassot (l’Horta Nord) han identificat quatre menors acusats de provocar la caiguda de l’estàtua del poeta Vicent Andrés Estellés de la seua ubicació al banc de la Plaça d’Emilio Castelar de la localitat. Segons ha informat el consistori en un comunicat, la identificació dels menors per la seua presumpta implicació en els fets es va produir aquest dimecres quan els agents estaven patrullant per la zona. Els menors van ser traslladats a la reguarda i els seus pares van ser informats del succeït.

Amb posterioritat, es procedirà a iniciar el tràmit de sanció administrativa que corresponga, segons el consistori, que ha explicat que aquest dimecres es va recollir l’estàtua i es va dipositar al magatzem de la Brigada Municipal per a reparar la subjecció que la fixa al banc i retornar-la al seu lloc “al més prompte possible”.

De fet, aquest mateix dijous, a les 9.00 hores, l’estàtua ja estava en la seua posició habitual després de la seua reparació. Ara, la Brigada Municipal ha “reforçat” els ancoratges i elements de subjecció i “ja està de nou en perfectes condicions al seu espai”.

Per part seua, Joves Socialistes ha lamentat en un comunicat que “una vegada més” l’estàtua de coure del poeta “haja tornat a ser víctima d’un atac violent per part de la ultradreta” i ha qualificat d'”agressivitat extrema” l’acció exercida per a arrancar-la completament del sòl.

El secretari general de Joves Socialistes, Fran López, ha lamentat el “silenci còmplice” de PPCV i Cs, “que no han condemnat” l’agressió, i s’han sumat a la proposta d’instal·lar càmeres de vigilància per a protegir l’estàtua, a més de “fomentar a l’escola els valors democràtics de convivència, pau i respecte a la diversitat”.

Comparteix

Icona de pantalla completa