Burjassot inicia les obres de reconstrucció del Pati de les Sitges

Els treballs estan centrats en la recuperació del mur per a reforçar la seua estructura
31 gener 2019 01:00h
Els operaris estan netejant i classificant de forma definitiva tots els elements que hi ha emmagatzemats en la pineda de la Casa de Cultura. © AJUNTAMENT DE BURJASSOT

(VALÈNCIA). L'Ajuntament de Burjassot (l'Horta Nord) ha començat els treballs de reconstrucció del mur del Pati de les Sitges i la realització de les perforacions per a la ubicació de micropilotes, que formaran part del massís triangular de formigó, completat per aquestos elements com a fonamentació de l'estructura que reforçarà el mur nord-oest del pati.

Els treballs es van iniciar aquest passat dimecres a la vesprada, després de la qual cosa els tècnics continuen avançant en la construcció del mur. "Després d'una xicoteta aturada per a proveir-se de materials i de maquinària pesant, els treballs estan realitzant de forma paral·lela l'elevació del mur i la ubicació de les micropilotes. Ara, l'obra ja està realitzant-se de forma contínua i ja es poden veure els primers resultats de l'elevació del mur", ha apuntat l'alcalde, Rafa García.

En aquest context, ha sostingut que continuen "fent passos" per a restablir el conjunt monumental, que considera que "és l'important", així com "que estiga en millors condicions del que estava, i en això estem totes les administracions implicades", ha ressaltat.

Així mateix, l'alcalde ha explicat que estan començant a utilitzar la maçoneria que es disposen al passeig de Concepción Arenal i que van ser els últims que es van classificar per a procedir a l'elevació del mur, que es realitzarà amb morter de calç natural hidràulica i la maçoneria i descansarà sobre un fonament de formigó que "no serà visible" una vegada acabada l'obra.

En concret, les micropilotes s'estan realitzant al llarg de tot el mur nord-est amb una distància entre elles d'un metre i es col·locaran 71 elements. Aquestos es realitzen mitjançant un procés de rotació en la perforació del terreny, la qual cosa, segons els tècnics, "no afecta en cap moment" al mur ni al monument.

Les 71 micropilotes seran emplenades amb injeccions de ciment i tardaran a fer-se, "com a màxim", prop de set dies hàbils. En aquest sentit, ha explicat l'alcalde que des d'aquest dimecres n'han col·locat sis.

Paral·lelament, els operaris estan netejant i classificant de forma definitiva tots els elements que hi ha emmagatzemats en la pineda de la Casa de Cultura per a desplaçar-los a la zona del passeig de Concepción Arenal i utilitzar-los en l'elevació del mur.

Subscriu-te al nostre butlletí per rebre les últimes novetats al teu correu.
next