Diari La Veu del País Valencià
La Veu arriba a Vila-real mitjançant l’AC Socarrats

RedactaVeu / Vila-real.

La seu de l’AC Socarrats Vila-real va ser escenari el passat cap de setmana de la presentació del diari digital “La Veu del País Valencià”, una nova presentació que ha tengut com a objectiu donar a conèixer la trajectòria de l’únic diari en valencià que té cobertura a tot el País Valencià.

La presentació va estar a càrrec del periodista de Canal 9 (fins pocs dies) Abel Campos qui va ressaltar la importància de tindre un mitjà de comunicació en valencià després de la desfeta de la desaparició de RTVV.

Aquest professional va lloar la importància que tenen les paraules en valencià i la tasca que va fer en el programa de Medi Ambient Joan Pellicer. Cal recordar que Abel Campos era un dels periodistes, junt a Xelo Miralles, encarregats de realitzar aquest programa de Punt 2, el més premiat de RTVV.

Campos també va lamentar la deriva que el PP ha portat a la cultura valenciana i sobretot a l’ensenyament en valencià i donà molts ànims per a La Veu, “un projecte imprescindible per al País Valencià”.

Per la seua part, Moisès Vizcaino, editor de “La Veu” va explicar que un dels objectius del diari digital “és el canvi social i la vertebració del territori”. L’editor també es va preguntar “per què no existeix cap diari en valencià en el País; els mitjans de comunicació són fonamentals per a la vertebració del País Valencià”.

Moisès Vizcaino també va explicar el finançament de La Veu basada en el micromecenatge, “si volem independència informativa necessitem que 10.000 valencians posen un euro al mes”.

Per últim, el director de “La Veu”, Xavier Pérez, va explicar que alguns dels pilars bàsics del diari com són la independència informativa, la llibertat d’expressió o la credibilitat.

El públic assistent va participar de forma molt activa en la presentació amb una gran quantitat de preguntes.

Comparteix

Icona de pantalla completa