Diari La Veu del País Valencià
Imputat un economista de la Diputació de Castelló per la Correguda de la Beneficència
Europa Press / Castelló

L’imputat haurà de declarar davant el jutge el pròxim 2 de juny, a les 10.00 hores, segons ha informat el Tribunal Superior de Justícia valencià. Anteriorment, van ser imputats la interventora i el secretari general de la Diputació de Castelló, María Isabel Gil de Graus i Manuel Pesudo Esteve, respectivament, que hauran de declarar davant el jutge el pròxim 30 de maig.

Aquestes citacions es produeixen després de les declaracions efectuades per l’expresident de la Diputació de Castelló Carlos Fabra i l’exvicepresident Francisco Martínez, igualment com a imputats, davant el jutge.

El ministeri públic va acordar obrir diligències de recerca penal per aquest assumpte al juny de 2013, després de rebre la documentació pertanyent a la sala contenciosa administrativa del Tribunal Superior de Justícia, la sentència de la qual, de 22 de maig de 2013, acordava deduir testimoniatge de particulars i remetre’ls a la Fiscalia en entendre que existien indicis de prevaricació i malversació en l’actuació de la Diputació per l’organització del festeig en 2010 i 2011 en relació amb entrades adjudicades a l’Ajuntament de Vila-real sense contracte i el valor del qual va ser sotmès a compensació.

La Fiscalia va decidir sol·licitar a la Diputació informació sobre el funcionament de l’Escola Taurina i ajuntaments que hagueren rebut entrades per a les Corregudes de la Beneficència, així com rebre declaració de l’alcalde de Vila-real en qualitat de testimoni, entre d’altres.

Segons la documentació aportada i les declaracions practicades, la Correguda de la Beneficència dels anys 2010 i 2011 va ser organitzada i gestionada directament per la Diputació de Castelló, ja que l’Escola Taurina es va limitar a aspectes purament taurins, sent un simple intermediari en la gestió econòmica.

Aquesta correguda, segons la Fiscalia, consistia en festejos taurins amb una correguda de bous i una vedellada sense picadors organitzades per la Diputació per a, una vegada deduïts les despeses, obtenir un romanent amb destinació a obres socials. El cost va ascendir a 156.884,23 euros en 2010 i a 179.012,11 euros en 2011.

Així mateix, les resolucions i propostes sobre els preus previstos per a les entrades, calculades en funció de les despeses i els beneficis pretesos, les van adoptar i van signar Carlos Fabra i Francisco Martínez.

D’aquesta forma, en eixos anys, i per a evitar que la Correguda de la Beneficència fóra deficitària, amb una decisió no documentada presa per Fabra i Martínez, es va adjudicar un determinat nombre d’entrades a municipis de les comarques del Nord “sense que intervinguera cap tipus de sol·licitud per escrit, ni contractació, ni conveni entre la Diputació Provincial i els determinats ajuntaments”, manté el fiscal.

Amb aquestes quantitats, la Diputació s’assegurava els ingressos necessaris per a sufragar les despeses i el seu pagament, cas de no efectuar-se pels ajuntaments, es compensava amb deutes que aquests tingueren amb la institució.

Comparteix

Icona de pantalla completa