Diari La Veu del País Valencià
Dia Mundial del Teatre a Elx amb homenatge a Antonio González Beltrán
Núria Gavaldà /Elx

Aquesta vegada en el Gran Teatre d’Elx, l’homenatge va ser doble. La Carátula va tornar a representar, després de 13 anys de la seua estrena, El germà bastard de déu, text original de J.Luis Coll adaptat per a l’escena i interpretat per Emilio Bragado.

En el seu 50 aniversari, la Carátula juntament amb el FIO, l’ARE Nazario Glez. Monteagudo i la col·laboració de l’IMC (Institut Municipal de Cultura d’Elx), porta a escena l’excel·lent text autobiogràfic que Coll va escriure des de la mirada reveladora d’un xiquet durant la guerra i postguerra espanyola.

Les estampes del descobriment de l’amor i el desengany, de l’impacte de la mort d’éssers estimats, dels jocs de xavals, desfilen entremesclades entre l’horror i devastació de la guerra. Des de la seua innocència, la seua tendresa i també la seua desimboltura, el xiquet denuncia la injustícia i la falta de llibertat del ‘moment’ que els va tocar viure. Ens instrueix desvetlant una pàgina guardada en la memòria i deixa fora de joc a qualsevol erudit de la història contemporània del nostre país.

Quan va acabar la funció, l’actor Emilio Bragado, va recordar al públic de la sala l’experiència que en el seu dia va ser el muntatge i estrena de El germà bastard de déu, amb la direcció d’Antonio González i l’assistència al teatre de l’autor. Després va deixar pas, al fons de l’escenari, a les imatges dels dos grans de la dramatúrgia i el teatre, els dos homenatjats de la nit: Antonio i José Luis, amb un perllongat aplaudiment de tota la sala.

Comparteix

Icona de pantalla completa