Diari La Veu del País Valencià
Els vestits que Gürtel va regalar a Betoret aniran a un contenidor de roba

Europa Press / València.

El magistrat del Tribunal Superior de Justícia valencià (TSJ) Juan Climent ha acordat destinar a la caritat els vestits que la trama Gürtel va regalar a l’excap de Protocol de la Diputació de Turisme i excap de Gabinet de la Conselleria de Turisme Rafael Betoret.

Així consta en una providència, amb data 14 d’abril, dictada pel magistrat-president del tribunal del jurat que va jutjar l’expresident de la Generalitat Francisco Camps i l’exsecretari general del PP valencià Ricardo Costa en la coneguda com a ‘causa dels vestits’ dins del ‘cas Gürtel’.

En aquest procediment hi havia inicialment quatre acusats: Camps, Costa, Betoret i l’exvicepresident de la Generalitat Víctor Campos. Abans d’iniciar-se el judici, els dos últims –Betoret i Campos– es van conformar amb els fets pels quals estaven acusats i van ser condemnats a pagar una multa de 9.600 euros per un delicte de suborn passiu impropi. Per la seua banda, Camps i Costa van ser jutjats davant un jurat popular, que els va declarar no culpables, per la qual cosa van ser absolts.

Al costat de la multa fixada per a Campos i Betoret, el tribunal també va ordenar respecte al primer que pagara els 5.529 euros corresponents a l’equivalent del decomís dels vestits; i sobre Betoret, va acordar que lliurara les peces que va rebre de la trama Gürtel.

Al novembre de 2011, Rafael Betoret va lliurar els vestits que li havia regalat la trama, i el magistrat-president del jurat va requerir a les parts que es pronunciaren sobre la destinació que se li havia de donar a aquestes peces de vestir. En concret, es tracta de peces de vestir com vestits, americanes, uns pantalons i abrics, valorats en 13.499 euros.

Ara, el magistrat ha dictat una nova providència en la qual acorda lliurar aquestes peces a una entitat sense ànim de lucre en estimar que per la naturalesa dels béns, peces de vestir usades, la seua realització per mitjà de persona o entitat especialitzada, o mitjançant subhasta pública “resultaria antieconòmica”.

A més, el jutge ordena que, amb la finalitat d’impossibilitar la seua possible identificació, es dipositen els vestits en contenidors de recollida de roba i calçats usats una vegada retirats els signes distintius o etiquetes que porten. Els contenidors són els instal·lats per l’Ajuntament de València en diferents punts de la ciutat amb finalitats socials.

Comparteix

Icona de pantalla completa