Compromís denuncia per la via penal l'anterior alcalde d'Alboraia

Els tres regidors de la coalició interposen una querella criminal contra Manuel Álvaro (PP) per presumptes delictes d'ús d'informació privilegiada, negociacions prohibides a funcionaris públics, frau i prevaricació
15 abril 2014 01:00h
L'exalcalde del PP d'Alboraia (esquerra) amb Cotino, en una imatge d'arxiu.

RedactaVeu / València

Compromís per Alboraia ha denunciat per la via penal a qui va ser alcalde pel Partit Popular d'Alboraia entre 1999 i 2011, Manuel Álvaro Manzano.

Com ja van anunciar els tres regidors del grup municipal de Compromís, Àngels Belloch, Francesc Pastor i Màbel Redondo, van interposar divendres passat una querella criminal contra l'exalcalde d'Alboraia per presumptes delictes d'ús d'informació privilegiada, negociacions prohibides a funcionaris públics, frau i prevaricació.

Compromís creu que l'existència de presumptes irregularitats en la gestió de l'exalcalde del PP pot haver afectat “de forma molt greu” els interessos dels veïns i veïnes d'Alboraia, fet pel qual han considerat “necessari” acudir finalment als tribunals per tal d'aclarir els possibles indicis de delicte.

Des de Compromís per Alboraia asseguren que no han volgut donar en cap moment un pas en fals. “És per això que hem esperat fins que hem pogut substanciar  tots els indicis sobre les irregularitats comeses presumptament durant la presidència de Manuel Álvaro a l'Ajuntament d'Alboraia”, expliquen.

Una vegada traslladats tots els indicis de responsabilitat penal a l'autoritat judicial competent, aquesta s'haurà de pronunciar.

Aquesta querella forma part del procés de regeneració democràtica que des de Compromís asseguren que es vàrem comprometre a dur a terme, i que vol significar un “trencament” amb formes de fer política “pròpies d'altres temps”.


next