Les dones, per davant a les Universitats però per darrere en salari

Segons un informe sobre igualtat de gènere de la Comissió Europea, cobren un 18% menys de sou que els homes i una pensió un 33% més baixa, amb la qual cosa equiparar els sous entre sexes costarà 70 anys
20 abril 2014 01:00h
Les dones són majoria a les universitats espanyoles però al mercat laboral cobren un 18% menys que els homes.
RedactaVeu / ACN / Brussel·les

Les dones són majoria a les universitats espanyoles però al mercat laboral encara cobren un 18% menys que els homes. També cotitzen menys perquè sovint agafen jornada reduïda per tenir cura dels fills o de la família. Això provoca que en jubilar-se, cobren una pensió un 33% més baixa que els homes.

Són dades de l'informe anual sobre igualtat de gènere que ha fet públic aquest dilluns la Comissió Europea. També alerta que malgrat els avanços dels últims anys, les dones encara estan lluny dels focus de poder. A finals del 2013, huit de cada deu membres dels consells d'administració de les principals empreses europees eren homes i només un 3% de les grans companyies estaven dirigides per dones.

El 60% dels estudiants que es llicencien cada any al territori espanyol són dones però els homes encara cobren més i són majoria al mercat laboral. Brussel•les destaca que la proporció de dones amb feina ha augmentat fins al 53%, un percentatge que encara és 10 punts inferior a la taxa d'ocupació masculina.

Elles, més treball a temps parcial

A més, segons l'informe, les dones tenen més tendència a treballar a temps parcial per cuidar els fills o la família. El 2013, només el 47% tenia contracte a temps complet, davant del 63% d'homes que treballava almenys 8 hores al dia. La diferència també es nota a les llars. En sis de cada deu parelles ells aporten més ingressos que elles i només en dos de cada deu és la dona qui guanya més diners.

L'informe de la Comissió Europea també posa de manifest que només el 15% dels membres dels consells d'administració de les grans empreses espanyoles són dones.

A nivell comunitari, la bretxa salarial entre homes i dones és del 16%. Tot i així, hi ha diferències importants entre els estats membres. A Estònia, per exemple, arriba al 30% i a Eslovènia és del 3%.

L'informe també destaca que una tercera part de les europees treballen a temps parcial, una opció que només escull el 8% dels homes, i que elles dediquen tres vegades més temps a fer les feines de casa que ells. Com a conseqüència a aquesta realitat, en jubilar-se el homes cobren una pensió un 39% més alta que les dones.

L'eurocomissària d'igualtat, Viviane Redding, ha recordat que la UE porta 50 anys promocionant la igualtat de gènere i s'ha mostrat “satisfeta” amb els avanços, tot i que ha lamentat que encara hi ha molt poca presència de dones a les juntes directives de les empreses.

Els últims 4 anys, la presència de directores a les principals companyies europees ha passat de l'11% al 18%. Tot i així, les dones encara representen el 2,8% de les consellers delegats, el 27% dels ministres i el 27% de les diputats dels 28 estats membres.

L'informe conclou que al ritme actual, costarà 70 anys equiparar els sous entre homes i dones i 20 anys aconseguir la paritat al parlaments nacionals.

next