Diari La Veu del País Valencià
L’Ajuntament de Rafelguaraf, obligat a pagar l’extra de 2012

RedactaVeu / València

El sindicat CSI·F ha guanyat la demanda presentada contra l’Ajuntament de Rafelguaraf després de l’impagament de l’extra de 2012 a causa del Reial Decret 20/2012 promulgat pel Govern.

La central sindical va recórrer i va presentar un conflicte col·lectiu perquè el personal laboral rebera la part proporcional als dies reportats d’aquella extra, els que transcorren entre l’1 de juny i el 14 de juliol, un dia abans de publicar-se el citat decret.

La Central Sindical Independent i de Funcionaris (CSI·F) explica en un comunicat que la fallada estima la demanda i declara “el dret dels treballadors afectats per aquest conflicte col•lectiu a percebre la part proporcional de la paga extra de Nadal de 2012 reportada fins al 14 de juliol de 2012”.

CSI·F assenyala, en la mateixa sentència dictada pel Jutjat social número dos de València, que “l’aplicació del que es disposa en el Reial Decret-Llei 20/2012 solament pot afectar a la meritació de la paga extra de Nadal de 2012 que s’haja produït a partir de la data de la seua entrada en vigor, que va tenir lloc el 15 de juliol de 2012, raó per la qual s’ha de reconèixer als treballadors afectats pel present conflicte col•lectiu el dret a percebre la part proporcional reportada d’aquesta paga extra des de l’1 de juny de 2012 al 14 de juliol de 2012”.

La mateixa sentència estableix que l’impagament de la part proporcional reportada fins al 14 de juliol “resulta contrari al principi de irretroactivitat” de les disposicions restrictives dels drets individuals, establit en l’article 9.3 de la Constitució Espanyola. D’aquesta manera, i segons especifica, “procedeix per açò acollir la demanda”.

Comparteix

Icona de pantalla completa