Diari La Veu del País Valencià
La FSMCV presenta el projecte de la Jove Orquestra Simfònica
RedactaVeu / València

La Federació de Societats Musicals valenciana (FSMCV) presentarà dimecres 16 d’abril en la sala Sorolla de l’Ateneu Mercantil de València a les 12 h, el projecte de la Jove Orquestra Simfònica que dirigirà el prestigiós director valencià d’Alcàsser Cristóbal Soler.

En l’acte intervindran, Josep Francesc Almeria, president de la FSMCV, que farà una Introducció institucional, la presentació del projecte i els objectius que persegueix; Manuel Muñoz, responsable de la formació, exposarà la dinàmica, organització, criteris de selecció i funcionament; i Cristóbal Soler, director artístic, explicarà els objectius pedagògics, artístics i musicals que pretén aquesta iniciativa que fomentarà i potenciarà l’estudi i la pràctica dels instruments de corda a les escoles

de música de les societats musicals. Serafín Castellà, conseller de Governació i Justícia, clausurarà la presentació.

Soler, director musical del Teatre de la Zarzuela de Madrid i associat de l’Orquestra Simfònica de Navarra, liderarà la Jove Orquestra Simfònica de la FSMCV que reunirà qualificats músics de 15 a 28 anys de la majoria de les comarques del País Valencià als quals se’ls requerirà, com a mínim, estar cursant el tercer curs d’ensenyaments professionals de l’especialitat instrumental per la qual es presente.

El nombre de músics que conformaran l’orquestra seran, en principi i amb caràcter provisional, 58 que es podran ampliar o reduir en funció del repertori a interpretar.

Presentació de la biografia de Joan Garcés

D’altra banda, la FSMCV va presentar dimarts al Palau de la Música de València, sala Martí i Soler, la biografia ‘Joan Garcés Queralt: una vida dedicada a la música’. El músic valencià complirà 100 anys sent el director més longeu del món en actiu amb tres Guinness World Record el 18 d’abril.

El llibre pertany a la col•lecció Bitàcola Musical que edita la Federació i l’autor, Sergi Arrando, aborda un segle de trajectòria vital de Garcés (1914, Benifairó de les Valls, València) en el qual ha dirigit destacades formacions com la Va unir Musical de Llíria, les Bandes Municipals de Castelló i València, Orquestra Simfònica del Gran Teatre del Liceu de Barcelona, Lira Saguntina i les societats musicals de Faura, Quartell i Benaguasil (València) amb les quals ha estrenat un total de 122 obres.

El grup de càmera Somtresons (Anna Albert, oboè; Núria Albella, clarinet; Raquel Monforte, piano), que forma part del projecte Circuit Concerts de la FSMCV per a la promoció i difusió de grups de petit format, va realitza un concert després de la presentació.

Comparteix

Icona de pantalla completa