Moció unànime contra l’explotació dels collidors immigrants

La Diputació de València aprova per unanimitat una moció d’EUPV perquè l’organisme supramunicipal s’implique en la denuncia de l’explotació que pateixen els collidors immigrants en les ETT
15 abril 2014 01:00h
RedactaVeu / València

La diputada provincial de EUPV, Rosa Pérez Garijo, ha explicat que les empreses de treball temporal van ser, “sense cap dubte, una de les majors errades dels governs dels anys 90” i són, a dia de hui, una “mera plataforma d’extracció de beneficis directes del salari” de molts treballadors i treballadores.

“La lluita contra l’explotació laboral ens competeix a tots els nivells, des del local al supramunicipal. És necessari un treball polític i social que ha d'acompanyar-se d’una exigència clara als governs autonòmic i central per combatre aquesta situació que s’arrossega des de fa anys”, detalla Pérez Garijo.

La portaveu d’EUPV en la corporació provincial defensa que cal reforçar la inspecció de treball “per evitar que algú puga lucrar-se bé com  intermediari professional de treballadors –una funció que hauria de correspondre a les institucions públiques de forma gratuïta i efectiva—, bé pagant uns salaris bruts que no arriben a 20 euros diaris per jornades de 10 hores”.

Salari, contracte i habitatge

La moció presentada per EUPV en la Diputació i en molts altres municipis del País Valencià incideix sobre els salaris, contractacions i situació de l’habitatge d’aquests temporers.

Segons denuncia el sindicat CCOO, existeixen comarques valencianes on més del 50% dels temporers del camp treballen a través d’una ETT, sent a més el 60% d’ells immigrants que es troben en una situació molt més precària, desplaçant-se de municipi en municipi, amb salaris ínfims i nul•les condicions dignes d’habitatge.

En molts casos les mateixes empreses i empresaris els lloguen espais de nul•la habitabilitat a canvi d’una part important del seu salari.


next