Sense xifres, 'una vegada més', del cost de la Fórmula 1

Morera qualifica de “perversió de la democràcia” que el Consell continue sense informar als valencians del que ens ha costat “el caprici” de Camps de la F1 malgrat les peticions realitzades en aquest sentit per Compromís
15 abril 2014 01:00h
L'expresident de la Generalitat Valenciana, Francisco Camps, saluda el pilot Fernando Alonso en la cursa de l'any 2009 al circuit urbà de Fórmula 1 de València.
RedactaVeu / València

“Després d’evitar la compareixença en comissió parlamentària, passant-li la responsabilitat a un secretari autonòmic (Rafael Ripoll), la Conselleria de Cultura, Educació i Esports no ha dit quant ha costat el cànon total del gran premi a València, què ha costat en total  la Fórmula 1, malgrat la promesa de l’expresident Camps que això no suposaria cap cost a les arques valencianes”, denuncien des de Compromís.

El portaveu de Compromís en Les Corts Valencianes, Enric Morera, ha estat l’encarregat de formular unes preguntes en comissió parlamentària que no han obtingut resposta.

Morera, però, ha recordat que la “forma fosca i opaca” de com vingué la Fórmula 1 a València “té molt a veure” amb la compareixença que, a la mateixa hora de la comissió, estava fent per escrit l'excap del Consell per aclarir a la justícia la seua implicació en la presa de decisions del cas Nóos.

Morera ha recordat que la Fórmula 1, "ens ha costat moltíssims diners a les valencianes i valencians, encara que Camps va prometre que no ens costaria res, però poc ens podíem refiar de l’expresident i de les seues promeses, més encara quan en maig de 2007, en plena campanya, l’amo de la Fórmula 1 va dir que les carreres es farien a València fins  l’any 2015 sols si guanyava Camps les eleccions”.

Per a Morera, és una “autèntica perversió de la democràcia” el que s’ha fet i el que es continua fent, perquè no ens contesten”.

El síndic de Compromís ha assegurat en la comissió parlamentària que accions com els contractes confidencials de la Fórmula 1, sols han ajudat “a empobrir al poble valencià”.

“Sabem que el seu impacte no ha estat el que ens van dir i directament el que han fet ha estat un ús pervers i incorrecte dels diners públics, veiem en eixe ús elements de gravíssima irresponsabilitat política i també, possiblement hi hauran elements de responsabilitat penal per malversació de cabdals públics", ha manifestat Morera.

Compromís denuncia que la resposta del secretari autonòmic, “una i una altra vegada” ha estat que el govern valencià està negociant la rescissió del contracte, “però no ha donat cap xifra de les demanades pel síndic de Compromís”.

“No ens han donat la resposta per escrit, demanant-la per via parlamentària. Tampoc hem obtingut dades per via la Sindicatura de Comptes i hui, tampoc se’ns ha contestat en comissió parlamentària, però els haurem de recordar que el govern de Fabra és un govern condemnat pel TSJ i pel TC per no donar informació que és pública i si cal, anirem a la justícia per saber la fortuna que s’ha gastat el PP en el caprici de la Fórmula 1 de Camps i de Barberà", ha denunciat Morera.

La compra de la “deficitària” Vamor Sport SL

Morera, també ha insistit en saber qui ha estat el responsable d’ordenar la compra per part de la Generalitat de la deficitària empresa Valmor Sport SL, “qüestió que tampoc ha estat aclarida” en la comissió de hui.

Segons el portaveu de la coalició valencianista, progressista i ecologista, "el que està clar és que el PP ha fet un capitalisme d'amiguets, mitjançant el qual, els amics d’un govern irresponsable s’han fet rics. Eixa és la realitat i això és el que li estarà preguntant el jutge en aquests moments a Camps pel cas Nóos".

Malgrat l’absència de respostes, Morera ha advertit que la veritat "acabarà sabent-se i els culpables, acabaran pagant el mal que li han fet al poble valencià".


next