Diari La Veu del País Valencià
Cau part del sostre del CEIP Cervantes de València sobre un aula de 4 anys
RedactaVeu / Europa Press / València

L’incident, segons ha detallat a Europa Press el president del AMPA, Fernando Carrillo, ha provocat el despreniment d’uns dos metres del sostre de volta, que serveix de recobriment ignífugo.

Es dóna la circumstància que fa aproximadament un any i mitg –al desembre de 2012– aquest col·legi va patir un altre incident similar, quan una placa d’escaiola del sostre d’un aula d’infantil va caure també sense causar danys personals. Precisament, a causa d’aquest fet s’havia retirat les lloses d’escaiola del fals sostre, ha recordat aquest portaveu.

Fins al centre, ha continuat, s’han desplaçat tècnics de la Conselleria d’Educació, que han observat els desperfectes al costat de membres de l’associació de pares –dos d’ells arquitectes de professió– i han valorat que l’aula quede clausurada.

El president del AMPA ha afegit que després del primer incident es va decidir retirar les plaques d’escaiola però “no hi ha hagut des de llavors una altra intervenció, perquè calia dur a terme la inspecció d’altres elements, com els instruments d’aire etc., i l’administració havia de prendre la decisió definitiva. I ara ens ha passat açò”, ha conclòs.

Conselleria: “No hi ha dany estructural”

La Conselleria d’Educació ha descartat que el col·legi Cervantes de València patisca algun dany estructural, ja que el centre “va ser revisat recentment”. Així mateix, han avançat que s’aprofitaran les vacances escolars de Setmana Santa perquè els tècnics puguen analitzar detingudament les causes de l’incident.

Fonts del departament de Campanar han explicat a Europa Press que el que ha caigut no és el sostre sinó “una petita porció” d’un material protector de caràcter ignífugo que s’injecta a les bigues. Han agregat que es tracta d’un element “molt lleuger”, per la qual cosa la seua caiguda no ha causat danys.

Comparteix

Icona de pantalla completa