Diari La Veu del País Valencià
El Dia del Llibre acull la presentació de ‘Esperant la lluna plena’
Europa Press / València

La presentació de l’obra serà a càrrec de Vicent Enric Belda, Premi Fundació Bancaixa de Narrativa Juvenil de l’edició anterior per Les ombres del bosc. També comptarà amb la presència de Gonçal López Pampló, de Edicions Bromera, i Josep Maria Catalunya, de Fundació Bancaixa.

‘Esperant la lluna plena’, premiada en el marc dels Premis Literaris Ciutat d’Alzira 2013, recrea els mesos previs a la conquesta de València per part de Jaume I des de la perspectiva musulmana. Molt bé documentada i ambientada, relata com Jaume, un jove mestís, fill d’una mora i un cristià, es posa a treballar com a criat d’una família acomodada. Gràcies als seus coneixements sobre remeis, ajuda al fill de la família, greument ferit després d’un accident, i fa que recupere la salut.

En paral·lel a l’amistat que naix entre aquests dos joves, Jaume s’enamora de Farah, familiar del seu nou amic, qui solament es pot casar amb algú de la seua classe. Només l’arribada dels conqueridors canviarà les coses fins un extrem insospitat. ‘Esperant la lluna plena’ és una bella novel·la històrica amb una successió de fets que manté l’emoció fins l’ultima línia.

Vicent Sanhermelando Bellver (Alboraia, 1957) compagina la labor docent amb l’escriptura. La seua vocació literària va ser tardana i es va iniciar amb relats curts, alguns reconeguts amb diferents premis. És autor de les obres juvenils El diari del pare i Un pont sense baranes.

L’acte tindrà lloc dimecres que ve, 23 d’abril, a les 19.30 hores, al Centre Cultural Bancaixa. L’autor de l’obra estarà disponible en finalitzar l’acte per a la signatura d’exemplars.

Comparteix

Icona de pantalla completa