Una empresa crea un servei virtual per a detectar el fracàs escolar

Es compon de diversos tests que han de respondre els pares a casa mitjançant l'observació del comportament dels seus fills
23 febrer 2013 01:00h
EFE / València
 
Aquest servei, engegat recentment, es compon de diversos tests que han de respondre els pares des de casa mitjançant l'observació del comportament dels seus fills. Després obtindran un informe que permetrà la detecció primerenca de possibles trastorns d'aprenentatge que poden desembocar en una situació de fracàs o d'abandó de les aules.
 
Els creadors d'aquest sistema -el programa Detecció del Fracàs Escolar (DFE)- recomanen realitzar els tests tant a pares de xiquets a partir dels 2 anys d'edat com als de 15 anys. L'informe que s'elabora reflecteix de forma semafòrica els resultats del mateix: verd, no hi ha problema; groc, s'aconsella l'observació del comportament del xiquet en aqueix aspecte detectat; i roig, s’aconsella acudir a un orientador educatiu per a validar i diagnosticar el resultat.
 
Aquest informe es converteix, segons l’empresa valenciana, en una eina "útil i eficaç per a psicòlegs i psicopedagogs a l'hora d'establir les pautes a seguir". Els pares hauran de respondre preguntes en funció de l'edat dels seus fills, com, en el cas d'un xiquet o xiqueta de 2 anys, "Li costa aprendre paraules noves i després recordar-les?", "En algun moment ha hagut d'assistir el seu fill/a a especialistes de l'audició per otitis freqüents?" o "Utilitza frases molt curtes i simples per a la seua edat?".


 
Subscriu-te al nostre butlletí per rebre les últimes novetats al teu correu.
next