EUPV exigeix mesures contra la simbologia nazi exhibida a València

Ricardo Sixto pregunta al Govern sobre aquests “lamentables fets”
17 abril 2014 01:00h

RedactaVeu / València.

El diputat d’EUPV-Els Verds en el Congrés, Ricardo Sixto, preguntarà al Govern per l’exhibició de simbologia nazi, homòfoba i catalanòfoba durant la jornada d’ahir a València, amb motiu de la celebració de la final de Copa del Rei. Sixto ha recordat que “una bandera amb una esvàstica va presidir l’entrada d’un dels tendals d’aficionats del Reial Madrid”.
 
“L’existència d’aquest tipus de símbols en el futbol és absolutament inadmissible i la Comissió Estatal contra la Violència, la Xenofòbia i la Intolerància en l’Esport i les autoritats esportives en general haurien de prendre cartes en l’assumpte i adoptar les mesures que siguen necessàries per a evitar que aquests tipus d’incidents es produïsquen”.     
 
Per al diputat d’EUPV-Els Verds resulta “cridaner i preocupant que la policia no actuara en cap moment contra aquesta simbologia que incita a l’odi i a la violència”. Per una altra banda, Sixto també ha criticat les intimidacions que va patir un equip de la cadena pública catalana TV3 mentre realitzava la seua tasca informativa.  

 
next