CCOO PV denuncia la caiguda de l'ocupació en l'Administració local

Les administracions locals del País Valencià van destruir més de 2.200 ocupacions en sols sis mesos de 2013
17 abril 2014 01:00h
Imatge d'arxiu d'una concentració de CCOO Pv per exigir la retirada de la reforma de l'Administració Local.

RedactaVeu / València

La Federació de Serveis a la Ciutadania de CCOO PV ha emès un comunicat sobre l'ocupació que s'ha destruït en les administracions locals del País Valencià. Així, segons dades del Ministeri d'Hisenda i Administracions Públiques, de gener a juliol de 2013 es va registrar una caiguda de 2.237 llocs de treball.

Les conseqüències d’aquesta caiguda de l’ocupació pública són, segons CCOO PV,   “nefastes per a la prestació de serveis als ciutadans”.

En conjunt, i segons el sindicat, l'ocupació pública en les administracions locals valencianes ha caigut un 14% en els últims cinc anys. No obstant açò, i segons dades del Ministeri, solament en els sis primers mesos de 2013 es va registrar una caiguda del 4%.

CCOO PV denuncia que a les restriccions polítiques per a crear ocupació i, en concret, ocupació pública de caràcter permanent, “se sume la impossibilitat de cobrir les vacants”.

El sindicat ressalta a més la caiguda de les ofertes d'ocupació pública estable en l'Administració Local Valenciana, “la qual cosa suposa no poder garantir de la prestació dels serveis de manera adequada”.

A partir de les dades d'oferta pública d'ocupació entre els anys 2008 i 2013, la disminució dels llocs de treball oferits ha arribat fins a un 87%.

La destrucció d'ocupació pública estable i l'augment de la temporalitat i precarietat comportaran, a mitjà termini, la privatització de serveis i la disminució dels mateixos, segons Comissions Obreres.

En total, es van destruir 2.237 llocs de treball en les administracions locals del País Valencià.


next