Diari La Veu del País Valencià
STEPV proposa que la catalogació en valencià s’aplique a tots els cossos docents i també a la concertada
RedactaVeu/ País Valencià

La catalogació en valencià dels llocs de treball de Secundària i Batxillerat es negociarà hui en Mesa Tècnica. Des de 1999 hi havia el compromís de catalogar aquests llocs de treball, tal i com es va signar en l’acord de plantilles de Secundària, denunciat i derogat unilateralment per Conselleria en 2010. Des de 1999 s’ha intentat negociar en diverses ocasions, l’última en 2009, però sense èxit.

Ara, el decret de plurilingüisme obliga a catalogar els llocs de treball i finalment la Conselleria s’ha decidit a negociar la catalogació en valencià. Resultaria ʹincomprensibleʹ que no fos així i que es catalogaren abans les places en anglés o en altra llengua estrangera que en la llengua oficial dels valencians i valencianes, han lamentat des del sindicat.

Per a l’STEPV, l’esborrany de l’ordre de catalogació té mancances importants. D’una banda només afecta els centres públics, quan el decret de plurilingüisme s’ha d’aplicar en tots els centres “sostinguts amb fons públics”. Per tant, els centres concertats també han de tindre catalogats els seus llocs de treball en valencià.

D’altra banda, l’esborrany només parla dels llocs de Secundària i Batxillerat, però s’oblida de la Formació Professional i dels Ensenyaments Artístics. Si no s’inclouen aquests cossos ʺes pot donar la incongruència que un alumne de Secundària reba ensenyament en valencià i que després al conservatori no tinga aquesta opció, per posar només un exempleʺ, expliquen.

Quant al període transitori per al compliment del requisit lingüístic que afectarà en cas de mobilitat (concurs de trasllats), l’esborrany ho deixa en blanc. STEPV ha demanat un informe a Conselleria amb el nombre de professorat per cossos i especialitats que tenen la capacitació en valencià i també per zones lingüístiques per conéixer amb detall la situació en cada etapa educativa.

Un altre aspecte que no té sentit, en el període transitori, és que també s’aplicarà, segons l’esborrany, al cos de Mestres, quan des de 1997 que ja estan catalogades les places en valencià i no cal, per tant, cap període transitori.

Comparteix

Icona de pantalla completa