Diari La Veu del País Valencià
Jorge Rodríguez: ‘El PP tracta els ajuntaments com a menors d’edat’

RedactaVeu / Ontinyent.

L’alcalde d’Ontinyent Jorge Rodríguez ha criticat la reforma que impulsa el govern de Mariano Rajoy de l’administració municipal afirmant que “el PP tracta els ajuntaments com a menors d’edat, quan són els que millor gestionen els diners públics”. Jorge Rodríguez lamenta que la nova Llei de Racionalització i Sostenibilitat de l’Administració Local (LRSAL) “ni racionalitza ni fa més sostenibles els ajuntaments, entre altres coses perquè no defineix el seu finançament”.

Rodríguez, també membre de la Comissió d’Hisendes Locals de la Federació Espanyola de Municipis i Províncies (FEMP), rebutja que amb la reforma de l’administració local el govern de Rajoy “està donant la culpa als ajuntaments de l’elevat endeutament del país, encara que amb prou faenes representa el 4% del total”. L’alcalde d’Ontinyent a més ha afegit que, segons les dades del Ministeri d’Hisenda en l’any 2013 les comunitats autònomes van generar un dèficit de l’1,30%, mentre que els ajuntaments van tancar amb un superàvit del 0,41%.

El primer edil també rebutja que la llei “faça culpables a tots els ajuntaments per igual, encara que el que s’hauria de fer és penalitzar a aquells que no compleixen la llei i premiar als que sí que ho fan”. Jorge Rodríguez recorda que quan el Govern d’Ontinyent va entrar a l’Ajuntament hi havia un deute de 20,3 milions d’euros, i que “fent més, amb menys, hem aconseguit reduir el deute fins als 13,4 milions, hem passat d’un deute del 82% sobre els ingressos al 63%, demostrant que no tots som iguals”.

Comparteix

Icona de pantalla completa