Diari La Veu del País Valencià
Educació examinarà 97.672 alumnes de Primària i Secundària amb les proves d’avaluació diagnòstica
RedactaVeu / Europa Press / València

Les proves seran del 12 al 16 de maig per els alumnes de quart de Primària (49.777 estudiants) i del 19 al 23 de maig per els estudiants de segon d’ESO (47.895 alumnes), pertanyents a 651 centres educatius, segons han informat fonts de la Conselleria d’Educació.

A través d’aquestes proves, tant la Conselleria d’Educació com els centres obtenen informació sobre l’adquisició de competències de les àrees de matemàtiques i comunicació lingüística.

A més, els pares poden sol•licitar l’informe dels resultats com un element clau a l’hora d’escolaritzar els seus fills al centre educatiu.

Per a la titular del ram, María José Català, l’avaluació diagnòstica ha sigut una prioritat per a disposar d’uns informes amb els quals es puga treballar per la millora de la qualitat educativa i contra el fracàs escolar.

L’anàlisi dels resultats, la confidencialitat dels quals està assegurada per a garantir l’anonimat dels alumnes, permet detectar de manera primerenca possibles dificultats per a ser esmenades amb l’adopció de les mesures necessàries.

Aquestes proves tenen també un caràcter informatiu i orientador per al professorat, l’alumnat i les famílies, mancant d’efectes acadèmics.

Entre altres accions, fruit de les anàlisis de les avaluacions diagnòstiques realitzades en els últims anys, la Conselleria ha publicat diversos materials per a millorar el rendiment acadèmic de l’alumnat.

Comparteix

Icona de pantalla completa