Diari La Veu del País Valencià
Esmena a la totalitat a la llei de Ports de la Generalitat
RedactaVeu / València

El portaveu socialista d’Infraestructures en Les Corts, Francesc Signes, ha anunciat que el seu grup ha presentat una esmena a la totalitat al Projecte de Llei de Ports de la Generalitat Valenciana, de manera que demana la seua devolució per qüestions de fons i forma ja que “no respon ni a criteris de necessitat ni d’oportunitat.

Així, demana la devolució del projecte per qüestions de fons i forma ja que “no respon ni a criteris de necessitat ni d’oportunitat” i denúncia que “és un mal plagi” de la Llei de Ports d’Estat.

En aquest sentit, ha denunciat que el projecte de llei “és un mal plagi” del Reial decret Legislatiu 2/2011 del Text Refós de la Llei de Ports d’Estat i Marina Mercant. Així, ha explicat que “reprodueix literalment la quasi totalitat dels seus articles, alguns de forma literal i completa i uns altres de forma parcial, creant inseguretat jurídica i deixant incompleta la seua regulació”.

“El projecte de llei altera substancialment l’ordre sistemàtic de l’estructura del text estatal refós el que porta en conseqüència que el desenvolupament normatiu emmalaltisca la falta de claredat i es crea confusió per a l’administrat”, ha assenyalat Signes, qui ha remarcat “la falta de definició d’aspectes essencials en la regulació del sistema portuari” del País Valencià ja que “no s’especifica qui té les competències, quin model d’Organització s’adopta, qui té encomanada la gestió i el control”.

En opinió del portaveu socialista “s’ha de concretar específicament quins organismes exercitaran aquestes facultats, en cas contrari sura inseguretat jurídica per als destinataris de la normativa”.

Per aquests motius, ha defensat que cal canviar l’estructura del projecte de llei i adequar-ho a la vigent llei estatal, així com fer una remissió a la mateixa en aquells aspectes que són idèntics i redactar-los de forma breu, clara i senzilla en els quals siguen diferents pel seu caràcter autonòmic. Així mateix, s’hauria d’introduir en el projecte de llei el contingut de la Llei 1/1999 de tarifes portuàries a fi d’evitar la dispersió legislativa i la confusió de l’usuari.

Quant a l’Exposició de Motius, Signes ha afirmat que “no justifica suficientment l’impacte normatiu del projecte de llei formulant de forma abstracta la necessitat de la llei” i ha considerat que el títol preliminar hauria de fixar i definir l’àmbit d’aplicació de la norma, així com els principis generals del sistema portuari del País Valencià.

De la mateixa manera, els socialistes proposen que es regule l’estructura orgànica bàsica del Sistema Portuari del País Valencià, al qual el projecte de llei no fa la menor al•lusió. Així mateix, denuncien l’escàs esment que es realitza a la prestació de serveis a realitzar directament per l’Administració Portuària i cap als de manipulació de mercaderies, a més d’ignorar absolutament el règim econòmic de l’Administració Portuària

Per tot açò, el responsable socialista d’Infraestructures ha assegurat que la llei ha de preveure les peculiaritats del règim especial de funcionament i d’organització, així com el règim jurídic i econòmic dels ports d’interès autonòmic amb claredat i com més prompte millor, aspectes que no compleix el projecte de llei.

Comparteix

Icona de pantalla completa