Diari La Veu del País Valencià
Toledo: “Amb Fabra ha caigut el sistema financer valencià”
RedactaVeu / València

El portaveu adjunt socialista en Les Corts, Francisco Toledo, ha assenyalat que “amb Fabra com a president ha caigut el sistema financer valencià i a punt ha estat de desaparèixer també la Societat de Garantia Recíproca”, una entitat que ha defensat com “imprescindible” per facilitar el crèdit sobretot per a les petites empreses.

Així, li ha recriminat al Consell que haja tardat tres anys a solucionar les situacions límits en les quals havia col•locat a la SGR, que va arribar a estar en preconcurs de creditors i a punt de dissoldre’s per la “desídia del Consell”. Per açò, ha assegurat que “amb Fabra ha caigut el sistema financer valencià i a punt ha estat de desaparèixer la SGR”.

D’altra banda, Toledo ha remarcat que el conseller d’Hisenda, Juan Carlos Moragues encara no ha donat cap explicació de per què van dimitir la meitat dels consellers, 9 de 18, incloent la meitat dels nomenats pel Consell als sis mesos de ser nomenats. Sobre aquest tema, ha remarcat que es va descobrir que el forat era més gran del que s’havia dit i ha pronosticat que molts d’aquests consellers van dimitir en sentir-se estafats.

Sense finançament per a les Pimes

Igualment, el diputat socialista ha censurat que en aquests tres últims anys, quan les PIMES, sobretot les més xicotetes, necessitaven finançament s’han quedat sense un instrument necessari per a la continuïtat i la modernització de moltes d’elles, la qual cosa ha considerat “inadmissible”.

“El Consell ha negat qualsevol responsabilitat de les situacions límits que ha abordat la SGR malgrat tenir el 11% de la participació dels socis protectors a través de l’Institut Valencià de Finances i ha tirat pilotes fora culpant el Banc d’Espanya”, assegura Toledo. Sobre aquest tema, ha manifestat sentir “vergonya aliena” davant l’actitud del conseller, la qual ha qualificat “d’impròpia d’un alt càrrec, que ha de tenir judicis equilibrats”.

Actualment, després injectar 60 milions d’euros i un aval de 200 milions per part del Consell la SGR està de nou operativa. Amb aquesta operació econòmica l’Administració valenciana passa a tenir el 40% de la participació en la societat, una participació que Toledo ha considerat “hiperdimensionada” pel que espera que en el futur quan puga ser es reduïsca aquesta participació i siguen els empresaris els que tinguen major pes.

Finalment, el parlamentari ha afirmat que els socialistes sempre han recolzat la SGR i que no es deixara caure, però ha lamentat que hagen sigut necessaris tres anys i arribar a les situacions límits que han fet perillar aquesta entitat necessària.

Comparteix

Icona de pantalla completa