Diari La Veu del País Valencià
Educació estendrà el programa pilot de tauletes tàctils a sisè de Primària

Europa Press / València

La Conselleria d’Educació estendrà el pròxim curs a sisè de Primària el programa pilot en el qual, en l’actualitat, alumnes de cinquè de Primària utilitzen les tauletes electròniques a l’aula per estudiar i que “compleix el seu primer curs de vigència amb una valoració positiva per part de tota la comunitat educativa”.

Així ho ha destacat el departament de Campanar, que ha asseverat que la mesura “afavorirà que les famílies continuen estalviant en la compra de material escolar”.

Sobre aquest tema, la consellera del ram, María José Català, ha assenyalat, en un comunicat, que “està sent una experiència motivadora i enriquidora per a tots, ja que aquest tipus de programes propicien que les famílies s’impliquen més en el procés d’aprenentatge dels seus fills”.

En aquest programa participen actualment 1.000 alumnes de 24 centres educatius, 9 d’Alacant, 12 de València i 3 de Castelló i el mateix pretén avaluar la incorporació a l’aula del llibre de text digital.

Segons les dades facilitades per la Conselleria, el fet que els alumnes utilitzen les tauletes electròniques a l’aula suposa un estalvi d’un 35% en la compra de material escolar el primer any.

No obstant açò -remarquen- el segon any del projecte experimental només s’hauran d’assumir els costos dels materials digitals i no la tauleta, per la qual cosa es produirà un estalvi de més d’un 75% respecte a la despesa mitjana amb materials tradicionals.

El preu mitjà d’una tauleta amb les característiques indicades per a la implantació del sistema se situa entorn dels 130 euros. Ara bé, si l’alumne disposa d’una amb les característiques mínimes indicades no ha d’adquirir una nova per a accedir als continguts, apunten.

Comparteix

Icona de pantalla completa