Diari La Veu del País Valencià
Primer pas cap a l’aliança dels campaners europeus
RedactaVeu / Albaida

Els grups de campaners de la Catedral d’Utrecht i d’Albaida han manifestat la importància d’establir aliances europees per tant de fomentar a tot Europa el toc manual de campanes.

El grup de campaners holandesos de la Catedral d’Utrecht va tenir l’oportunitat de visitar la localitat d’Albaida, la visita va coincidir amb les festes de Setmana Santa.

Entre les poblacions de l’Estat espanyol triades per aquest grup per tal de veure els exemples millor conservats del Toc manual de campanes ha estat Albaida, una població del País Valencià que conserva el Toc manual des de el segle XIII ininterrompudament i que ha sigut declarat Bé d’Interès Cultural Immaterial per part del Govern valencià.

Els Campaners d’Utrecht van ser rebuts per membres dels Campaners d’Albaida, els quals els van mostrar un vídeo de la forma en què es repica i es volteja a Albaida “i que és molt diferent a la forma que ho fan a Utrecht”. Seguidament realitzaren una visita al campanar de l’Assumpció on van poder admirar el conjunt de campanes, quatre d’elles foses en Holanda.

El grup de campaners holandesos va ser rebut per la tinent alcalde Eva Tormo al saló de plens de l’Ajuntament d’Albaida, on se’ls va donar la benvinguda a la població en nom de tots el veïns i veïnes i es va manifestar la importància patrimonial del toc manual de campanes com a expressió dels sentiments de la població.

Per la seua banda, els campaners d’Utrecht van entregar als campaners d’Albaida un detall en agraïment a la visita, un llibre on s’explica tota l’activitat campanera d’Utrecht i un vídeo dels seus tocs de campanes.

A més, els campaners d’Utrecht van convidar els campaners d’Albaida a visitar la seua població on són els encarregats de fer sonar de forma manual els set campanars de què disposen.

Comparteix

Icona de pantalla completa