Els viticultors del País Valencià deixaran de percebre 9.000€ en ajudes

La Unió de Llauradors denuncia que aquesta serà la quantitat que deixaran d’ingressar en les ajudes a la reestructuració davant "la discriminació de la Generalitat"
22 abril 2014 01:00h
Les ajudes són un 19% inferiors per a aquelles pràctiques que realitza l'agricultor pels seus mitjans, sense subcontractar ningú.
RedactaVeu / València

La Unió de Llauradors denuncia que els viticultors professionals del País Valencià deixaran de percebre fins a 9.000 euros en les ajudes a la reestructuració i reconversió de la vinya davant els canvis aplicats per la Generalitat sobre aquest tema, els quals “resulten totalment incomprensibles per als agricultors”.

Segons una resolució de febrer de la Conselleria d'Agricultura, a la qual la Unió va presentar al•legacions, establia els imports màxims subvencionables per als treballs a realitzar en els plans de reestructuració i reconversió de la vinya, “amb uns imports que són a partir d'ara un 19% inferiors per a aquelles pràctiques que realitza l'agricultor pels seus mitjans, sense subcontractar ningú”.

Per a la Unió, aquesta circumstància “suposa un clar greuge i un desprestigi de l'agricultor professional” en prevaldre a aquells agricultors que subcontracten els treballs necessaris per a la reestructuració i reconversió.

Amb aquesta normativa, la Generalitat Valenciana retalla un any d'ajudes dels cinc establerts per a la reconversió als viticultors professionals que viuen del seu treball i no precisen la subcontractació de les tasques necessàries per a realitzar la reestructuració de la seua explotació.

Segons el parer del sindicat, “no s'entén que el treball d'un viticultor valga menys per a la Generalitat que si es contracta un tercer” perquè el més lògic sempre és que un professional es faça la feina de casa del camp per a complir amb la reestructuració sense necessitat de contractar ningú.

Aquesta mesura suposa que la Generalitat no va a posar ni necessitar el 100% del pressupost assignat, “però no informa on va a destinar el pressupost no consumit tal com ha ocorregut en els últims temps”.

Per aquest motiu i altres que s'inclouen en un escrit de reivindicacions, els productors de vi de La Unió de Llauradors de han decidit realitzar un acte de protesta el pròxim 30 d'abril a València.

Els agricultors es manifestaran fins a les portes de la Generalitat on realitzaran una concentració i lliuraran el manifest reivindicatiu per al president Fabra, on li faran arribar “una sèrie de mesures factibles, si existeix voluntat, per a pal•liar la greu situació per la qual travessa un sector estratègic per a les zones productores de vi”.


next