Diari La Veu del País Valencià
Sant Jordi festiu i reivindicatiu a València

RedactaVeu / València

Per tercer any consecutiu l’AELC i Acció Cultural del País Valencià, amb la col·laboració de diverses entitats que treballen per la llengua i la cultura del País Valencià organitzen, al vestíbul de l’Octubre Centre de Cultura Contemporània, una festa de celebració a València de la diada de Sant Jordi. El mateix dia 23, a partir de les 19h, escriptors i escriptores participaran en una lectura massiva de textos propis. L’acte té com a lema “La paraula fa el país”, en homenatge a Francesc Ferrer Pastor. Ferran Gadea, president de l’Associació d’Actors i Actrius Professionals Valencians, presentarà l’acte, i hi haurà també una actuació del cantautor Feliu Ventura, que celebrarà amb els assistents els seus vint anys a l’escenari.

Aquesta celebració compta amb la col·laboració i el suport de l’Associació d’Editors del País Valencià, el Gremi d’Editors del País Valencià, el Gremi de Llibrers del País Valencià, la Llibreria 3i4, el PEN Català i el Servei de Política Lingüística de la Universitat de València.

Francesc Ferrer Pastor (La Font d’en Carròs, 1918 – València, 2000), alumne d’Enric Valor i de Carles Salvador, fou un important lingüista i activista cultural en favor de la recuperació cultural i lingüística del País Valencià, autor d’essencials com Diccionari de la rima (1956), Vocabulari valencià-castellà (1960), Vocabulari castellà-valencià (1967), Lliçons d’ortografia (1973) o Gramàtica valenciana, entre altres, tots ells amb nombroses reedicions, a més de diverses rondalles per als menuts.

Consulta l’acte a l’Agenda de l’AELC.

Comparteix

Icona de pantalla completa