Diari La Veu del País Valencià
CGT insta la Direcció de Treball a impugnar l’acord sobre l’ERO de RTVV per ‘frau de llei’
Europa Press / València

CGT ha manifestat que aquest acord es va produir “sense existència de causa legal i o real, la qual cosa implica frau de llei i abús de dret per part de RTVV”. Considera que “existeixen indicis de dol, frau, abús de dret o abús de dret en l’acord aconseguit” i ha apuntat diverses “irregularitats” en el procés d’extinció de les relacions laborals, com la mateixa Llei 4/2013 recorreguda per inconstitucional, la inexistència de causa justificativa de l’ERO o “maquinacions insidioses en el sobredimensionament de la plantilla”.

Aquest sindicat ha explicat en un comunicat, en el qual recorda que va ser l’únic que es va desmarcar de la signatura de l’acord RTVV, que la Llei 4/2013 de 27 de novembre de la Generalitat que va suposar la supressió del servei públic així com la liquidació de RTVV SAU, “ha sigut recorreguda per inconstitucionalitat en comportar la seua promulgació vulneració de diversos drets fonamentals”.

Així mateix, ha assenyalat que aquesta llei va ser promulgada arran de la sentència que anul·lava l’anterior ERO, la qual cosa considera “un clar atemptat contra el dret a la tutela judicial efectiva”. Al seu judici, el legislador autonòmic va procedir al cessament de l’activitat empresarial de RTVV SAU “per la seua mera voluntat malgrat existir possibilitats econòmiques de continuar” i a més, “decreta l’extinció dels contractes de la totalitat de la plantilla per tal causa i disposa a aquest efecte el procediment a seguir, tot i que aquesta causa no s’haja contemplat legalment”.

Per tant, considera que la Generalitat incorre d’aquesta manera en “un possible excés competencial”. Per a CGT, existeix “una clara manifestació empresarial de desviació de poder”, a la recerca de “objectius en abús de dret no emparats per l’ordenament social, alterant la finalitat institucional de l’acomiadament col·lectiu”.

El sindicat ha subratllat la “actuació fraudulenta” de RTVV respecte a l’aplicació de la sentència del Tribunal Superior de Justícia valencià (TSJ) que va afectar a més de 1.000 treballadors. Sobre aquest tema, ha assenyalat que RTVV “va imposar unilateralment el restabliment de la relació laboral dels qui havien sigut acomiadats individualment, va sol·licitar a la Seguretat Social l’anul·lació de les baixes, va cotitzar pels salaris deixats de percebre i va deduir les prestacions de desocupació”.

“Va ser aquesta decisió de RTVV la que va conduir a un injustificat sobredimensionament formal de la plantilla, cosa que va ser intencionadament cercada de forma arbitrària”, ha destacat CGT, qui ha ressaltat que la finalitat era provocar “amb maquinacions insidioses, que la representació legal dels treballadors subscriguera l’acord”.

Comparteix

Icona de pantalla completa