Diari La Veu del País Valencià
Compromís rebutja la duplicació del By-pass a Paterna per ‘no ser necessari’
RedactaVeu / València

La coalició, que ha reclamat “coherència política” i ha opinat que les previsions per a justificar el desdoblament estan “unflades”, ha presentat aquesta jornada al·legacions en les Corts Valencianes, en l’Ajuntament de València i en el de Paterna per a demanar que aquesta iniciativa no es duga a terme.

Així ho han indicat el diputat de Compromís en la Cambra autonòmica Juan Ponce; el portaveu d’aquest grup en el consistori de la capital valenciana, Joan Ribó, i el seu portaveu en l’Ajuntament de Paterna, Juanma Ramón, durant la roda de premsa que han oferit en el Parlament valencià per a donar a conèixer aquestes al·legacions.

Ramón, que ha destacat la “pressió” que existeix contra aquest desdoblament per part de veïns i d’empresaris de Paterna, ha explicat que contempla augmentar de sis a dotze carrils el ‘By-pass’ a l’entorn del Polígon de la Font del Pitxer i de la zona residencial de la Canyada. Així mateix, ha assenyalat que es tracta d’un plantejament que també ha rebutjat el consistori d’aquesta població i ha mostrat l’oposició de Compromís tant “tècnica com ambientalment”.

L’edil ha comentat que existeix un “compromís” per a no dur-ho a terme per part del que va ser conseller d’Infraestructures, José Ramón García Antón, i per l’exsecretari d’Estat de Planificació i Infraestructures, Víctor Morlán, i ha demanat que “es complisca”. Al seu torn, ha exigit “coherència política”, que “es paralitze” i que “es retire” el projecte.

Per la seua banda, Joan Ribó ha assegurat que l’ampliació del ‘By-pass’ està “plantejada amb dades falses” i ha criticat que es puguen gastar “milions i milions d’euros que després no estan justificats”. Així, ha afirmat que les estimacions fetes per a defensar el projecte pel que fa al nombre de vehicles que circulen i podrien circular pel punt que es pretén desdoblegar estan “unflades per a poder justificar-ho”.

En conseqüència, el portaveu de Compromís a l’Ajuntament de València ha estimat “innecessària” aquesta “ampliació de la circumval·lació de l’àrea metropolitana” de la capital i ha considerat que açò és alguna cosa que “cal dir ben alt”. Ribó ha asseverat que explicar “amb tres carrils és suficient”.

“No es pot sobredimensionar infraestructures de transport sense entrar en altres aspectes”, ha exposat el regidor, que ha agregat respecte a la duplicació del ‘By-pass’ que “és una inversió mal pensada, que malgasta recursos perquè no fa falta” i que està “desenfocada perquè en aquest moment s’ha de potenciar el tren enfront dels cotxes i els camions”.

Comparteix

Icona de pantalla completa