Diari La Veu del País Valencià
Un incendi en Calicanto obliga a evacuar una urbanització i set residències

Europa Press / València

Un incendi forestal originat aquest dimarts a Torrent, en un punt pròxim a la urbanització Cimas de Calicanto, ha obligat a desallotjar 15 persones de la urbanització Entrepinos, situada en el terme municipal de Xiva, segons han informat fonts del Centre de Coordinació d’Emergències (CCE).

A més, s’han evacuat un total de set residències, segons ha informat el conseller de Governació i Justícia, Serafín Castellano, que s’ha desplaçat fins al lloc per a conèixer com evolucionen les tasques d’extinció.

D’aquestes set residències, quatre estan a Torrent i tres a Xiva. Els desallotjats es troben repartits entre el poliesportiu del Vedat de Torrent i en la seu de l’Institut Valencià de Seguretat Pública i Emergències (Ivaspe).

Fonts d’Emergències de la Generalitat han informat que es tracta d’un desallotjament preventiu a conseqüència del fum i que cap de les persones traslladades ha resultat ferida.

El CCE ha rebut una trucada que alertava del foc entorn de les 12.06 hores i ha mobilitzat fins al lloc de l’incendi dues brigades, dues autobombes, personal del Consorci Provincial de Bombers de València, tres mitjans aeris i la UME.

Posteriorment, s’han incorporat a les labors d’extinció noves brigades –quatre i una autobomba més–, i ja hi ha treballant huit mitjans aeris, cinc helicòpters i tres ‘air-tractor’, fonamentalment per la proximitat d’habitatges en la zona on s’ha originat el foc, que afecta els arbres i matoll, segons han indicat les mateixes fonts.

Incendi a Calicanto

Comparteix

Icona de pantalla completa