Diari La Veu del País Valencià
Dolçaines i tabals gratuïts per als grups de folklore del País Valencià

RedactaVeu / València

La dolçaina i el tabal seran enguany gratuïts per als grups de folklore amb el programa de lliurament de la Diputació.

La Junta de Govern de la Diputació de València ha ratificat per unanimitat les bases per al lliurament gratuït d’instruments musicals a les associacions de música de dolçaina i percussió i a les rondalles o grups de dansa pertanyents a la Federació de Folklore valenciana.

El document fixa les condicions que regiran la dació dels instruments, finançats íntegrament per la Diputació, a les associacions de folklore valencianes, segons ha anunciat la institució provincial.

El nou programa, que compta amb un pressupost de 30.000 euros, completa l’iniciat en 2009 amb les bandes de música.

Instruments, en compte de subvencions

Segons han explicat des de la institució supramunicipal, “considerem més beneficiós per a les bandes i corals i també per als grups de folklore, substituir el sistema de subvencions pel de lliurament, amb caràcter gratuït i finançament total per la Diputació, dels instruments que cada agrupació trie”.

El principal objectiu d’aquest programa és proporcionar a aquests grups els mitjans materials necessaris per a aconseguir el millor nivell en el desenvolupament de les seues interpretacions.

El termini per a sol•licitar el material serà de 30 dies naturals comptats des de la publicació de la convocatòria en el BOP, prevista per als pròxims dies.

Les associacions i grups folklòrics podran triar entre els set instruments musicals estipulats en el programa -dolçaina, tabalet, redoblat, llaüt, bandúrria, guitarra i guitarró- fins a un import total de 450 euros.

Comparteix

Icona de pantalla completa