Diari La Veu del País Valencià
L’incendi de Torrent i Xiva, sense flama

Redactaveu / Europa Press

L’incendi forestal que des d’aquest dimarts afecta a la localitat de Torrent es troba sense flama i els mitjans terrestres, al costat dels sis àrees que s’han incorporat a primera hora del matí, treballen en aquests moments per a evitar que les flames revisquen.

No obstant açò, els veïns desallotjats no han pogut tornar a les seues cases, segons han confirmat fonts del Centre de Coordinació d’Emergències.

A primera hora del matí s’han incorporat sis mitjans aeris, quatre helicòpters i dos Air Tractor, que estan realitzant labors de repàs i refrescant. Així mateix, en la zona estan treballant huit brigades i sis autobombes, al costat d’efectius del Consorci de Bombers, la Unitat Militar d’Emergències (UME) a més de Guàrdia Civil i Policia.

No obstant açò, els veïns que van ser desallotjats encara no han pogut tornar a les seues cases.

L’incendi va obligar a desallotjar preventivament un total de set residències -quatre de Torrent i tres de Xiva-, algunes d’ancians i unes altres de discapacitats. També es va desallotjar la urbanització Santo Domingo de Xiva.

En total, 57 persones han romàs aquesta nit en els dos albergs habilitats per Creu Roja a petició de la Generalitat valenciana, 41 d’elles en el Poliesportiu del Vedat de Torrent i 16 en el Complex Educatiu de Xest.

Un total de 81 voluntaris participen en el dispositiu sanitari, logístic, d’alberg, atenció psicològica i coordinació, segons han informat fonts de Creu Roja.

En aquests moments, el conseller de Governació i Justícia, Serafín Castellano, manté una nova reunió de coordinació en el Lloc de Comandament Avançat de l’incendi forestal, que es va iniciar sobre les 12.00 hores d’aquest dimarts en el terme municipal de Godelleta, si bé l’incendi afecta en la seua major part Torrent i Xiva.

Comparteix

Icona de pantalla completa