Estrena del documental ‘Què ens passa, valencians!?’ el divendres a l’Octubre

Alina Moser ha recorregut el País Valencià i ha descobert la realitat sociolingüística del territori
23 abril 2014 01:00h

RedactaVeu / València
 
Aquest divendres 25 d'abril a les 19 hores s'estrena el documental Què ens passa, valencians!? a l'Octubre Centre de Cultura a la ciutat de València.
 
L'acte es desenvoluparà amb la projecció del documentarl i en acabat j es farà un col·loqui on assistiran el seu director, David Valls, la protagonista, Alina Moser i membres de les entitats col·laboradores, La Veu, El Tempir, ACPV, Escola Valenciana, El Micalet, Servei de Política lingüística de la UV i Tallers per la llengua, entre altres.
 
El nostre cibermitjà ha col·laborat en el projecte de documental que ja és una realitat a través del micromecenatge.

Des de La Veu del País Valencià “ens sentim orgullosos i contents de veure que el projecte Què ens passa, valencians!?, en què col·laboraborem, ha aconseguit el seu objectiu: un documentarl que retrata sociolingüísticament els valencians. Sabrem així com som lingüísticament els valencians i què hem de fer perquè el valencià siga l'autèntica llengua de cohesió social a casa nostra”.
 
L’equip dirigit per David Valls ha corregut part del País Valencià per conèixer en primera persona totes les situacions,ha buscat els possibles conflictes, problemes, dubtes… i Alina- la protagonista del documental, es preguntarà si tot plegat és normal o no, bo i comparant-ho amb Alemanya.
 
Originària de Frankfurt, Alina Moser és la protagonista d'aquest documental, iniciativa de la productora olotina Zeba Produccions.


Minidiaris del rodatge en La Veu:

Iniciem el rodatge del documental "Què ens passa, valencians!?", per David Valls
Minidiari del rodatge 1r dia: ‘Què ens passa valencians !?’
Minidiari del rodatge, 3r i 4t dia: “Què ens passa valencians !?”
Minidiari del rodatge 5é dia: “Què ens passa valencians !?”
Minidiari del rodatge, 6é dia: “Què ens passa valencians !?”
Minidiari del rodatge, 7é i últim dia: “Què ens passa valencians !?”


next