Compromís denuncia la tardança del mitjans aeris a l'incendi de Torrent

Ponce: “Resulta incomprensible que els avions aplegaren amb 40 minuts de retard des de l’avís, ja que les bases estan a molts pocs minuts de vol del lloc de l’incendi”
23 abril 2014 01:00h
Compromís denuncia que les retallades reiterades del Consell en extinció i vigilància "al final passen factura". En la imatge un helicòpter treballant en l'extinció d'una de les urbanitzacions afectades.

RedactaVeu / València

El diputat de Compromís Juan Ponce ha denunciat la tardança en l’arribada dels mitjans aeris a l’incendi que ha devastat la Serra Perenxisa en els termes de Torrent i Xiva.

Per a Ponce “resulta incomprensible que els avions aplegaren amb 40 minuts de retard des del moment que es va donar l’avís, ja que estan les bases des d’on parteixen aquests efectius, a molts pocs minuts de vol del lloc de l’incendi”.

Segons el diputat nacionalista, els mateixos veïns han denunciat la descoordinació que es va produir i açò, juntament amb la tardança, ha suposat que es cremaren cases i es desallotjaren milers de persones. Ponce recorda que dimarts estàvem en alerta 3 “i per tant tots els mitjans havien d’estar preparats per a actuar ràpidament”.   

“Amb aquest incendi s’ha posat de manifest, una vegada més, que en els vint anys de gestió del govern del PP no s’ha fet res en l’anomenada interfície urbano-forestal, és a dir, les zones de contacte entre el mont i les urbanitzacions, aquesta precisament molt propera a València i amb milers d’habitants”.

Segons Ponce, aquest incendi ha posat de manifest també que “les retallades reiterades tant en extinció com en vigilància al final passen factura”.

En aquest sentit ha afirmat: “La major part dels nostres monts estan desprotegits perquè en 2010 es va reduir dràsticament el nombre de brigades d’emergència per a l’estiu, però a més a més, durant l’hivern no hi ha unitats de vigilància forestal, no hi ha vigilants que puguen avisar dels conats d’incendi... un autèntic despropòsit”.

Segons ha explicat, com que durant la tardor i l’hivern no ha plogut pràcticament res, els monts estan molt secs, cosa que obliga a extremar les precaucions “i tindre la resposta més ràpida possible per a intentar parar els focs, res d’això es va fer en l’incendi d’ahir i veiem els resultats”, ha conclòs.


next