Assekes: “El futur passa per l'autofinançament i el micromecenatge”

El grup va presentar a la xarxa el seu projecte i, en tan sols 10 dies, van aconseguir el seu finançament
2 gener 2013 01:00h
Redactaveu /València
 
Tenen entre 18 i 26 anys, per tant, són una generació que ha estudiat en valencià. Gaudeixen de la nostra cultura i la llengua, i tenen clar que l'educació és fonamental per a la llibertat dels pobles.
 
La música en valencià i, a més, reivindicativa, no interessa a les institucions polítiques. La manca de pressupostos públics i subvencions per a la cultura, els va fer optar per un nou tipus de finançament que no fóra, com algú els va dir, el de demanar un préstec a eixos bancs que tanta glòria ens han portat.
 
Amb l'ajuda del nou fenomen del micromecenatge (Crowdfunding), a través de Verkami, el grup va presentar a la xarxa el seu projecte i, en tan sols 10 dies, van aconseguir el seu finançament. Vora setanta persones van confiar en ells i van aportar el seu granet per dur a terme la gravació del disc.
 
A hores d'ara, esperen amb il·lusió el proper concert, que serà el 4 de gener, a Almussafes. De moment, ens conviden a descarregar gratuïtament el seu disc a l'adreça www.assekes.bandcamp.com  i ens recomanen especialment la nova versió del “Tio Canya”, que van poder gravar amb la col·laboració de Vicent Torrent, del grup Al Tall.
 
Verkami (Crowdfunding per als amants de la creació) : www.verkami.com
 
Entrevista a Sons de Xaloc: www.sonsdexaloc.com/assekes-la

next