La consellera que no llig les preguntes

Compromís denuncia que la consellera Català utilitza respostes model per a no contestar les preguntes de la coalició i que, en alguns casos, aquestes demostren “no haver-se llegit ni les preguntes”
27 abril 2014 01:00h
Fabra i Català, en la pressa de posesió d'aquesta.

RedactaVeu / València

El diputat de Compromís i responsable de l'àrea d'Educació, Josep Maria Pañella, ha denunciat aquesta setmana les pràctiques de la consellera Maria José Català, en respondre a les preguntes presentades per Compromís sense cap rigor fins al punt de respondre coses diferents a les que li pregunten.

Per a Pañella, aquestes pràctiques demostren una “falta total de voluntat de respondre a allò que li pregunten que ja frega el ridícul”, i afegeix que “resulta penós veure com el que hauria de ser un exercici normal i corrent de democràcia acaba sent una mostra d'autoritarisme” ja que, en alguns casos, “demostren no haver-se llegit ni les preguntes”, denuncia el parlamentari valencià.

Així, el diputat de la coalició valencianista, progressista i ecologista, va presentar el passat 23 de gener una pregunta parlamentària demanant contestació per escrit a la consellera d'educació sobre l'estat de tramitació del Pla d'Autoprotecció de l'aulari de Ciril Amorós de València i, tres mesos després, la consellera Català respon sobre el CP Sant Joan de Ribera de València.

Igualment, el passat mes de gener, Pañella va preguntar pels abonaments infantils que la Conselleria devia al juny de 2013 i la senyora Català va respondre per ajudes al transport i el menjador escolar.

“Encara que és una forma de retardar el treball del nostre grup parlamentari, ja que tarden tres mesos a contestar a qüestions molt concretes -ha denunciat Pañella-, reformulem cada pregunta per a exigir, almenys, una resposta d'acord amb la que presentem”.

Per al parlamentari valencià, “resulta vergonyós la poca seriositat amb la qual la consellera Català es pren el treball que fem des de Compromís”.

De fet, el diputat recorda que “no és la primera ni la segona vegada que denunciem la falta de rigor en les respostes que s'emeten des d'aquesta Conselleria i temem que les respostes model es convertisquen en una praxi habitual”.


next