'Recuperem el país! Salvem les persones!', Diada del 26 d'abril

Una Xarxa d’Entitats impulsa mecanismes de veritable participació ciutadana
24 abril 2014 01:00h
Tonetxo Pardiñas, president de la Societat Coral el Micalet; Toni Gisbert, secretari d'Acció Cultural del País Valencià; Enric Valero, coordinador de Ca Revolta; Maribel Domènech, presidenta de Salvem el Cabanyal; i Eva Grimaltos, presidenta de FAPA-Valèn
RedactaVeu / València
 
El manteniment de la convocatòria en la data de la diada, malgrat que enguany siga el dissabte anterior a la festa de Sant Vicent, expressa la reivindicació de la importància de les referències històriques que serveixen com a punt de trobada d’una societat que pateix un conflicte artificial i interessat entorn de la nostra cultura i identitat. Per això, aspiren que la diada del 25 d’abril siga un dia la festa del País Valencià.
 
Però enguany el context en el qual té lloc la diada mostra un caràcter doblement preocupant. Des del punt de vista dels valors de país, l’actual Govern impulsa  unes polítiques marcadament antivalencianes, amb agressions constants a la llengua i cultura (censura i tancament de TV3, Catalunya Ràdio i RTVV, atacs a l’ensenyament en valencià i contra la cultura com en el cas de l’escultura 1707 d’Antoni Miró a Gandia...) i també al territori (Cabanyal i Xúquer). I des del punt de vista dels valors socials, aquest mateix Govern practica unes polítiques regressives (nega les ajudes als dependents i discapacitats, castiga els ciutadans més afectats per la crisi...). El president Fabra i el seu Govern governen contra la majoria dels valencians. Per això, és un objectiu urgent recuperar el país i salvar les persones.
 
No obstant això, també és cert que el context d’aquesta diada ofereix perspectives d’esperança. El País Valencià necessita un canvi, i ara aquest és cada dia més possible. Perquè l’actual Govern valencià representa un model esgotat, que ja no ofereix futur, i que pateix una greu crisi de lideratge. Es tracta d’un Govern que només està atent al que mana Madrid, que és incapaç de reclamar el finançament just que la majoria dels valencians exigeix, i que provoca un creixent descontent en tots els sectors i sensibilitats ciutadanes.
 
 
I més enllà d’aquest context i d’aquesta esperança, la diada d’enguany ve marcada sobretot per l’impuls del treball conjunt de les entitats, que es concreta en la convocatòria de la manifestació i també en la de la trobada que tindrà lloc el mateix dia 26 a les 10h a l’Octubre Centre de Cultura Contemporània, amb l’objectiu de crear una Xarxa d’Entitats que impulse mecanismes de veritable participació ciutadana. Davant d’un Govern que es nega al diàleg malgrat l’evidència d’una ciutadania que té opinió i que defensa TV3, RTVV, l’ensenyament, les polítiques socials o el territori, cal sumar la voluntat de les entitats amb més capacitat de mobilització en un projecte compartit de treball conjunt i cooperatiu.
 
Per això us fem una crida a participar en la jornada del proper dissabte 26 d’abril, tant en la trobada d’entitats del matí, com en la manifestació de la vesprada i el concert de cloenda de la diada. Una crida a sumar-vos a una majoria social emergent formada per una ciutadania conscient i organitzada que reclama que recuperem el país i salvem les persones de les polítiques antivalencianes i antisocials.


 
next