El jove detingut a Mestalla interposa una querella criminal contra la policia

Els acusa de detenció il·legal, lesions i delicte contra la integritat moral amb l'agreujant d'haver-lo discriminat per motius ideològics
25 abril 2014 01:00h
El jove de Cadaqués que ha denunciat la pallissa, Rafa Martín, té un ull morat i diverses marques per tot el cos.
Girona / ACN

Després de denunciar l'agressió davant dels Mossos d'Esquadra, Rafel Martín farà ara un pas més. En companyia del seu advocat, Carles Monguilod, el jove de 26 anys anirà hui fins a la Ciutat de la Justícia de València per interposar una querella criminal.

La querella es dirigeix contra el grup d'agents de la policia espanyola (entre sis i huit) que, com assegura Martín, el van emmanillar i apallissar durant la mitja part del partit a Mestalla. El jove, que portava una samarreta del Barça i una estelada, anava al lavabo quan es va trobar amb el grup de policies. Va ser aleshores quan un d'ells, segons va relatar, el va agafar pel coll i li va dir: "Ara veuràs, català de merda!". A partir d'aquí, el grup d'agents li va començar a clavar colps per tot arreu i se'l van endur al furgó policial sense deixar d'apallissar-lo. Va estar-se ben bé cinc hores emmanillat, va passar la nit a comissaria i l'endemà, després de dur-lo als jutjats, el van deixar marxar. Se'l va acusar d'unes faltes per haver-se negat a identificar-se. Quan va tornar a Cadaqués, tenia un ull morat, una rascada a la cara, una costella fissurada i marques per tot el cos.Hui, a la una del migdia, ell i el seu advocat interposaran la querella criminal. L'escrit acusa el grup d'agents de la policia espanyola d'haver comès un delicte contra la integritat moral, un de lesions, un de detenció il·legal i un altre de falsedat en document oficial. A més, tots ells amb l'agreujant d'haver-se comès "per motius de discriminació a causa de raons ideològiques i/o nacionals".


 

Versions contraposadesRafel Martín ha rebut nombroses mostres de suport, tant personalment com via xarxes socials, d'ençà que va tornar a l'Alt Empordà. Dissabte passat, un miler de persones   li  van mostrar el seu suport durant una concentració que es va fer a Cadaqués. El jove assegura que en cap moment es va enfrontar als agents de la policia espanyola i està disposat a arribar fins on calga per demostrar que el van agredir només perquè era català i duia una estelada. Per contra, però, tant el director general de la policia espanyola, Ignacio Cosidó, com el ministre de l'Interior, Jorge Fernández Díaz, asseguren que la detenció va ser "correcta". Segons la seva versió, el jove va llançar objectes al terreny de joc i es va resistir a identificar-se.
 
next