Diari La Veu del País Valencià
Bromera s’acosta als lectors en la Fira del Llibre de València
RedactaVeu / València

Els lectors que passegen durant aquests dies pels Jardins de Vivers tindran a l’abast novetats com Les escopinades dels escarabats, d’Andreu Martín, que novel·la la crisi i la corrupció al nostre país; Cosins germans, la versió literària del programa de Televisió de Catalunya amb Ferran Torrent i Empar Moliner, o Ser feliç és fàcil, de Clemente García Novella. Bromera també apropa èxits internacionals tan importants com La rossa dels ulls negres, de Benjamin Black; Història d’Irene, d’Erri De Luca, o Per què salto?, de Naoki Higashida, sobre com se sent un xiquet amb autisme.

Pel que fa a la programació d’activitats firals, podem destacar la presentació de Quan caminàrem la nit, de Joanjo Garcia, Premi Enric Valor de Novel·la, el divendres 25 d’abril, així com la lectura de relats i poemes de Sexduïts i sexduïdes, una innovadora proposta de Lluís Roda, amb fotografies de Javier Alborch i l’equip fotogràfic de la Falla Corea de Gandia, en un acte en què participaran els més de 25 autors i autores del monogràfic, el dimarts 29 d’abril. L’aposta per la poesia també és important, com es fa palès amb la presentació dels títols incorporats a la col·lecció «Bromera Poesia»: La casa buida, de Jaume Pérez Montaner, Premi VAE de Poesia de Burjassot; Matèria corporal, de Josep Antoni Fluixà; Metralla esparsa, d’Antoni Defez, Premi de Poesia Ibn Jafadja, i El Procés, de Vicent Andrés Estellés. L’acte tindrà lloc el dissabte 3 de maig i serà conduït per Josep Ballester.

Una altra de les apostes de Bromera és fomentar l’hàbit lector entre el públic infantil. El primer cap de setmana de la fira és una bona mostra d’aquest compromís, amb activitats especialment dedicades a assolir aquesta fita. A partir de les 11 h del dissabte, a la Sala Museu 2, Teresa Broseta i Toni Cabo, autora i il·lustrador d’El gall despistat, duran a terme un taller de contacontes i il·lustració. El diumenge al matí, Fina Girbés signarà Versos que van i vénen, una obra que convida a fer un viatge poètic i que serveix per enfortir el vocabulari dels més menuts. A la vesprada, a partir de les 18 h, hi ha una nova activitat d’animació infantil amb el taller de Crea els teus joguets, basat en l’obra de Marta Ribón. Alicia Arnau és l’encarregada de coordinar l’elaboració de manualitats amb materials reciclaves amb l’objectiu de desenvolupar la creativitat i l’enginy alhora que es treballa la consciència mediambiental dels més menuts.

A més a més, durant aquest primer cap de setmana, el públic adult que passe per la parada de Bromera (casetes 21 i 22) podrà endur-se exemplars signats de les novetats d’escriptors com Carles Alberola –autor de M’esperaràs? (Premi de Teatre Ciutat d’Alzira Palanca i Roca)–, Toni Cucarella –autor de Dones d’aigua, hòmens de fang– i Vicent Sanhermelando –autor d’Esperant la lluna, Premi Fundació Bancaixa de Narrativa Juvenil.

A partir del dijous 1 de maig, Bromera reprén les activitats amb les signatures d’escriptors com Eduard Mira, autor de Mediterrànies, Premi d’Assaig de la Mancomunitat de la Ribera Alta; Enric Lluch, prolífic autor de literatura infantil i juvenil; Antoni Defez, Jaume Pérez Montaner i Josep Antoni Fluixà, pels seus respectius títols de poesia; Pep Castellano, autor de L’aurora de la fi del món; Ferran García-Oliver, autor de La melodia del desig, Premi de Narrativa Alfons el Magnànim, i Esperança Camps, autora de Naufragi a la neu, que acaba de rebre la màxima distinció dels Premis de la Crítica de l’IIFV 2014.

Comparteix

Icona de pantalla completa