Diari La Veu del País Valencià
Alumnes expulsats de classe presten ajut en una residència d’ancians
EFE / València

Es tracta d’una iniciativa ideada per la cap d’estudis de l’institut, Amparo Bono, per a ʹpenalitzarʹ els alumnes d’entre 12 i 15 anys que no fan els deures i presenten una alta desmotivació. “Ja que no fan el seu treball, que és estudiar, aquesta iniciativa busca que facen un altra tasca fora de l’horari lectiu i així no perden hores de classe”, ha explicat Bono.

El programa es va engegar al novembre en la localitat i fins al moment, vuit alumnes en coordinació amb els seus pares i els serveis socials del municipi, ja han participat en diverses labors a la residència d’ancians, al poliesportiu municipal i amb les brigades forestals. “Fer una jornada laboral els molesta més que l’expulsió”, ha argumentat Amparo Bono, qui ha explicat que alguns dels alumnes “han mostrat una bona evolució” però altres han reincidit, continuen portant mala conducta.

“El treball que realitzen depén de l’edat de l’alumne i de la seua actitud”, ha assenyalat Bono i ha agregat que ʺl’experiència és encara molt jove per a valorar-laʺ. L’alcaldessa de Navarrés, Estela Darocas, ha explicat que l’institut acull també alumnes de les poblacions de Bicorp, Quesa, Bolbait i Xella, encara que els alumnes que són expulsats, sols realitzen de moment, serveis socials a Navarrés i Xella.

La Generalitat ha adoptat aquesta mesura i la conselleria d’Educació té la intenció d’engegar-la el pròxim curs i que s’estenga a tots els municipis que ho desitgen. La directora general d’Ordenació, Innovació i Política Lingüística de la Generalitat, Beatriz Gascó, ha explicat que la mesura s’emmarca dins del nou contracte família-tutor inclòs en el pla de xoc contra el fracàs escolar.

Els treballs socials que podrà realitzar l’alumne s’estructuraran segons les necessitats dels consistoris i s’estipularan en diverses categories en funció de si l’alumne és reincident o és la primera vegada que l’expulsen. Gascó ha explicat que han enviat cartes a tots els alcaldes per a explicar-los la iniciativa, que serà “opcional i voluntària, tant per a les famílies com per als ajuntaments” i ha augurat un “bon acolliment” per les respostes que estan obtenint.

“Es pretén que els joves reflexionen i que no repetisquen conductes desagradables per al bon funcionament del centre”, ha apuntat Gascó, qui ha defensat que “estar expulsat a casa seua no és suficient i és més efectiu que l’alumne reconsidere la seua conducta si fa alguna cosa que realment no li agrada”.

Comparteix

Icona de pantalla completa