Diari La Veu del País Valencià
El TSJ obliga Educació a lliurar a EU el Pla de Revisió de Centres
RedactaVeu / València

Sanz ha exigit a Català que acate “d’immediat aquesta sentència, ens lliure la documentació d’un pla que hauria d’estar a l’accés de tot el món des de fa més d’un any i que la consellera guarda davall 7 claus, perquè ens temem que, o bé aquest no existeix, o bé no li interessen les conclusions que aporta, o bé aquestes estan manipulades”.

La síndica d’EUPV, a més, recorda les “lamentables i vergonyoses justificacions que ens va donar Català per no entregar-nos la documentació, dient-nos textualment el següent: mire, si yo considerara que la oposición, actualmente, es una oposición responsable y que con esos datos… va a hacer un uso responsable de los mismos, la verdad es que no tendría ningún inconveniente. Pero tengo serias dudas de que ustedes vayan a hacer un uso responsable de una serie de infraestructuras que, además, ya se están acometiendo y que, además, por lo único que velan es por la mejora del sistema educativo público valenciano (sic)’ ”.

Sanz insta la consellera a complir “no sols aquesta sentència, sinó les dues anteriors que també l’obliguen a ser transparent, a donar-nos l’informe tècnic sobre la caiguda del sòl al col·legi la Hispanitat de Santa Pola, i el memoràndum de la VIU”, recorda.

Per a Esquerra Unida, “aquest Consell està cometent greus infraccions, que a més estan sent qüestionades reiteradament pels tribunals. Davall la imatge temperada que pretén mostrar Català, està la mà dura de qui aplica l’opacitat i vulnera dia rere dia la tasca de control dels parlamentaris de l’oposició”, lamenta Sanz, qui recorda que Esquerra Unida està encara a l’espera de rebre més sentències sobre altres denegacions d’informació per part del Consell, “i estem convençuts que totes ens donaran la raó, perquè la jurisprudència és clara al respecte”, afegeix.

Comparteix

Icona de pantalla completa