Diari La Veu del País Valencià
València, capital de l’Economia del Bé Comú
Europa Press / València

L’assemblea diferencia espais de capacitació i entrenaments d’habilitats (tallers) espais de deliberació (reunions temàtiques), espais de convivència per a la cohesió grupal i moments per a la presa de decisions compartides.

L’EBC, segons els seus responsables, “representa una esperança per a canviar de paradigma econòmic perquè permet que els comportaments responsables d’empreses, institucions i consumidors es reforcen de manera recíproca, superant la tendència a les desigualtats, a la deterioració social i mediambiental que suposa el model econòmic actual”.

“Per a aconseguir que el canvi de model econòmic siga viable, a més de canviar els processos de producció i hàbits de consum, fa falta que augmente la implicació de la ciutadania en la participació política i que canvie el paradigma dominant sobre el coneixement en general i de manera específica en l’economia”, han agregat.

L’EBC integra persones amb diferents sensibilitats i procedències polítiques, econòmiques i culturals, i que comparteixen l’interès per una economia del Bé Comú. “D’alguna forma, som una representació de les tendències que viuen en la societat, que tenim un propòsit compartit.

Si som capaços d’integrar aquestes diferents sensibilitats en un projecte comú, hi haurà esperança de canviar el funcionament econòmic global”, ha explicat la portaveu, Ana Moreno.

Comparteix

Icona de pantalla completa