Pablo Iglesias en Xátiva: ‘No volem ser una colònia d'Europa’

La presentació va comptar amb l'actuació del 'cantaor' Pep Gimeno ‘Botifarra’
28 abril 2014 01:00h
RedactaVeu / Xàtiva
 
Pablo Iglesias va sostenir el retrat de Merkel de cap per avall com a resposta a la pregunta “Què farem a Europa?” que va formular segons abans. L'acció, que va ser rebuda per aplaudiments de tot el saló, era una picada d'ullet a la tradició valenciana de mostrar retrats de Felip V del revés com a símbol de rebot al monarca després de la Guerra de Successió, durant la qual les tropes del Borbó van cremar la ciutat de Xàtiva, on va tenir lloc l'acte.
 
“No volem ser una colònia d'Europa, no volem ser el país d'Eurovegas, el país on se serveixen les canyes als rics que vénen de vacances”, va dir el candidat Iglesias durant la seua intervenció, en la qual va defensar la recuperació de la sobirania per part de la gent com a única eixida per a “deixar d'estar en mans de la Troica i els poders que no ha triat ningú”.
 
L'acte va comptar també amb la participació de José María Copete, alacantí que ocupa el lloc 17 en les llista de Podem, a més d'altres membres de la iniciativa del País Valencià, les intervencions del qual van posar l'accent que “la corrupció s'ha convertit en la norma a València”, citant els nombrosos casos de corrupció que s'expliquen en la regió, a més de les inversions milionàries en projectes innecessaris com la Fórmula 1 mentre es desatenien els serveis públics.
 
El cantaor Pep Gimeno “El Botifarra” també va participar en aquest acte, cantant un parell de cançons populars acompanyat pel seu guitarrista.


 
next