Diari La Veu del País Valencià
Música contra el fracàs escolar
Redactaveu / Europa Press / València

La iniciativa s’articularà gràcies a la col•laboració entre la Generalitat, la Federació de Societats Musicals valenciana (FSMCV) i Bankia.

D’aquesta manera, el banc -dins del conveni per a finançar aquest tipus d’activitats educatives i musicals que ha subscrit amb el Consell- aportarà una quantitat de 300.000 euros, que la Conselleria completarà amb una dotació encara per determinar, segons han avançat fonts del departament de Campanar.

L’administració educativa té previst obrir, segurament en el mes de maig, una convocatòria pública a la qual podran adherir-se els centres educatius que, a més, hauran d’identificar entre el seu alumnat aquells estudiants que patisquen “fracàs escolar, risc psicosocial o que vulguen millorar el seu èxit escolar”.

El següent pas, han continuat les mateixes fonts, és posar-se en contacte amb l’escola de música més propera per a dissenyar un programa d’activitats extraescolars que es desenvoluparan en l’institut, de manera que aquests actuaran com a “centres integrats de música”, han explicat.

Així mateix, aquest programa serà “molt important per a l’empleabilitat i la formació del professorat”, ja que s’aplicarà “una metodologia nova, ja que no es tracta de fer els mateix que es fa en un conservatori”, han precisat.

Millorar la motivació

“Esperem que tinga un efecte diana contra el fracàs escolar, que millore la motivació dels alumnes, la seua capacitat d’esforç i concentració”, han expressat.

Des del departament que dirigeix María José Català recorden que compten amb precedents positius en la introducció de la música en les aules, com el programa Amure, els primers resultats del qual reflecteixen que el 77,5 per cent dels alumnes que estan participant en aquest projecte experimental d’aprenentatge musical han millorat el seu rendiment escolar.

“Amb aquests antecedents, aprofitant que tenim la xarxa d’escoles de música més extensa del món i que hi ha un banc que està disposat a subvencionar l’activitat perquè tinga un cost zero per a les famílies, aprofitarem un dels nostres senyals d’identitat més potents, com és la música, per a la lluita contra el fracàs escolar”, han asseverat.

Comparteix

Icona de pantalla completa