Diari La Veu del País Valencià
Petició per arxivar l’expedient contra el col•legi de Xàtiva que va demanar la tornada de Canal 9

RedactaVeu / Xàtiva

Maria José Català, consellera d’Educació: “arxiveu l’expedient obert al col•legi Taquígraf Martí de Xàtiva.”

Aquesta és la petició que la Federació d’Ensenyament de CCOOPV ha creat en la plataforma change.org i que a l’hora de redactar aquesta informació han signat un total de 3.699 persones.

Els fets es remunten al passat 4 de desembre quan, en el transcurs de la inauguració del Convent de Sant Doménech de Xàtiva per part del president de la Generalitat, Alberto Fabra, un grup de xiquets i xiquetes del Col•legi Públic Taquígraf Martí van demanar la volta de Canal 9 des del pati de l’escola.

Aquests fets espontanis van suposar l’obertura d’un expedient al col•legi en el qual el sindicat considera un “acte d’irresponsabilitat i en un intent d’intimidació i coacció de la Conselleria d’Educació”.

La #XarxaSolidaritat formada per les Federacions d’Educació de les Comissions Obreres de País Valencià, Catalunya i les Illes Balears ha fet una “crida a la solidaritat” amb la comunitat educativa de Xàtiva i, en particular, amb els i les mestres i l’alumnat del Col•legi Públic expedientat.

En la petició, FE CCOO indica que “compartim la demanda dels xiquets i xiquetes, ja que entenem que el tancament de RTVV és una agressió al poble valencià, al qual es priva de la ràdio i la televisió que parlen en la llengua pròpia del poble i d’un dels principals instruments de vertebració i cohesió territorial”.

Davant d’això, els organitzadors d’aquesta recollida de signatures per Internet demanen un “canvi total d’actitud per part de l’Administració” al considerar que aquesta “ha d’escoltar el clam del carrer o enfrontar-se a un fort rebuig social”.

Per tot això, exigeixen “l’arxiu immediat de l’expedient” obert al Col•legi Taquígraf Martí per la protesta infantil contra el tancament de RTVV davant el president Fabra. Per a signar la petició només cal seguir aquest enllaç.

Comparteix

Icona de pantalla completa