Accions legals contra l’alcalde ‘incendiari’ de Cullera

El grup municipal del PSPV de Cullera ha anunciat que demanarà responsabilitats penals contra Ernesto Sanjuán perquè l'ocorregut “va més enllà de la responsabilitat política” i “no pot eixir-se'n impune d'aquest greu assumpte”
29 abril 2014 01:00h
L'alcalde de Cullera, Ernesto Sanjuan, ha anunciat que no va a dimitir i que s'ha donat més importància a l'incendi de la que té en realitat.
RedactaVeu / Cullera

Els Socialistes de Cullera han anunciat per mig del seu portaveu, Jordi Mayor, que emprendran accions legals contra l’alcalde de Cullera per exigir responsabilitats penals en entendre que el que va passar va més enllà de la responsabilitat política i “no
pot eixir-se'n impune d'aquest greu assumpte”.

A més, acusen Ernesto Sanjuán d'haver “perdut 'l'oremus' polític” amb la seua actuació i ser un “alcalde incendiari i de sainet”.

També sol•liciten la seua eixida de l'alcaldia “per haver gastat en un castell de focs artificials els diners que Cullera no té, endeutant encara més la ciutat per a pagar les seues megalomanies”.

“Si no hi ha diners per al bàsic, no hi ha diners per a focs artificials”, li ha retret Mayor a Sanjuán, qui ha defensat una major austeritat i responsabilitat en la despesa dels diners públics. “Ha arribat el moment que ens plantegem prendre decisions responsables encara que siguen impopulars, l'Ajuntament està per a atendre les necessitats bàsiques dels ciutadans en primer lloc, i no per a cremar els diners en focs artificials. Si s'han de suprimir aquesta classe de despeses, s'ha de fer valentament”, ha declarat Mayor.

Dimissió de Sanjuán

Mayor ha exigit la dimissió de l'alcalde de la Cullera, del PP, i demanat  la convocatòria d’un ple extraordinari urgent sobre l’incendi que va arrasar 3,4 hectàrees originat per la disparada del castell de focs artificials en honor a la patrona de la localitat.

Mayor considera que ha quedat suficientment clar que el primer edil “va incomplir deliberadament” les ordres que se li van donar des del 112, “posant en perill la seguretat de les persones, de les cases i del patrimoni immoble i natural de la ciutat de forma conscient”.

El Grup Municipal Socialista ha fet públic l'existència d'un fax enviat el passat dissabte pel Consorci Provincial de Bombers dirigit al primer edil, en el qual se l'advertia que el Centre de Coordinació d'Emergències de la Generalitat havia decretat per a aquesta jornada el nivell de Preemergència 3 per risc extrem d’incendi forestal.

En el fax es recordava a Sanjuán que, segons la Llei Forestal valenciana, estan prohibits els espectacles pirotècnics que se celebren en terreny forestal o en franja de 500 metres al voltant del mateix, aclarint-li en el citat  document “el que li notifiquem en relació al castell de focs artificials en la muntanya de Cullera, al costat del Castell”.

Després de conéixer les dades, Mayor considera que ha quedat suficientment clar que el primer edil “va incomplir deliberadament les ordres”.

El líder de l'oposició ha qualificat “d’irresponsabilitat injustificable” l'actitud “negligent” de l'alcalde del Partit Popular, “qui sabent que estava posant en risc la seguretat de Cullera va posar per davant el seu afany de protagonisme i les ganes de lluir-se disparant un castell de focs que va acabar arrasant part de la muntanya”.
 

Així mateix, Mayor considera “increïble” que, malgrat conéixer el que passava, el primer edil decidira seguir amb la processó i no suspenguera l'acte per a posar-se al capdavant de les tasques d'extinció del foc. Els regidors del Grup Socialista, que participaven en la processó que discorria per la Vila, no van ser informats fins a la seua finalització de la gravetat de l'esdevingut.

Ple extraordinari i “dany a la imatge turística”

En altre ordre de coses, el grup municipal socialista ha registrat una petició per  celebrar un ple extraordinari urgent en 24 hores “per a forçar l'alcalde a donar totes les explicacions pertinents de l'ocorregut perquè fins ara, després de la catàstrofe, simplement s'ha limitat a declarar en un mitjà que proposarà el canvi d'ubicació de castell de focs”.

D'altra banda, el líder de l'oposició ha acusat Sanjuán d'haver causat un “dany incalculable” a la imatge turística de la ciutat, després que l'incendi de Cullera i les causes del mateix hagen sigut notícia en tots els mitjans de comunicació nacionals.

“Ha projectat una imatge nociva de la marca turística de la ciutat, una vegada més, que costarà molt d'esforç reparar”, ha assenyalat Mayor, qui ha lamentat que “els cullerencs hem d'aguantar aquesta vergonya per la gestió d'un govern municipal que s'ha convertit en la riota d'Espanya”.


next