'Anuari Mèdia.cat. Els silencis mediàtics' parla de Mercadona

En un reportatge de Sandra Temprano, diversos treballadors de la cadena de supermercats relaten diferents casos d'abusos i de repressió sindical
29 abril 2014 01:00h

RedactaVeu / Barcelona.
 
El 28 d'abril a Barcelona Mèdia.cat, l'observatori crític dels mitjans de comunicació que operen en la nostra àrea idiomàtica, iniciativa del Grup de Periodistes Ramon Barnils , va presentar el Anuari Mèdia.cat. Els silencis mediàtics de 2013.
 
El reportatge, referent al País Valencià, tracta de les denúncies d'assetjament laboral a Mercadona.
 
Entre els reportatges que aporta es troba a les pàgines 105 a 110 el referent a les denúncies d'assetjament laboral a Mercadona, de la periodista Sandra Temprado, en el qual diversos treballadors de la cadena de supermercats Mercadona relaten diferents casos d'abusos i de repressió sindical.
 
En el reportatge queda clar que “l'anuari media.cat ha parlat amb treballadors  i sindicalistes de Mercadona favorables i contraris a l'empresa, que expliquen la seua experiència en la companyia de Juan Roig”,  treballadors que en el cas dels contraris a l'empresa “han requerit guardar l'anonimat”. Mercadona no ha volgut participar en el reportatge.
 
El reportatge també recull la posició dels diferents sindicats respecte de la pressió als treballadors de baixa. Mentre la CNT denuncia que “hi ha molts casos de pressió a treballadors mentre estan de baixa”, des de la UGT  es reitera que “no hi ha persecució” i el Sindicat Independent es defensa que “la relació entre el sindicat i l'empresa “és fluïda”.
 
Aquest és un dels silencis mediàtics de 2013 referent a l'empresa  que és capdavantera al País Valencià, un referent en l'àmbit estatal i que, segons la revista Forbes, el seu president posseeix la segona major fortuna de l'Estat espanyol.
 
En l'Anuari Mèdia.cat, coordinat pels periodistes Roger Palà  i Sergi Picazo, podeu trobar catorze reportatges més que tracten temes, dels quals destaquem: Cañete i Matutes, els més beneficiats per la Llei de Costes; Els Països Catalans, a la cua d'Europa en acollida de refugiats; Cau un 32 % la protecció contra la violència de gènere; o 31,3 milions en 'Supersous' Els 86 directius dels Països Catalans en les empreses de l'Ibex-35 cobren 366.562 euros anuals de mitjana. 


 
 
 

Descargas

next