EUPV exigeix que Sanjuán assumisca la responsabilitat patrimonial per l’incendi

Lluís Torró: 'És incomprensible que el PP permeta que una persona tan temerària continue encara hui a l’alcaldia'
29 abril 2014 01:00h

RedactaVeu / València.

El portaveu adjunt d’EUPV en Les Corts, Lluís Torró, ha demanat aquest matí en Les Corts que la Generalitat exigisca a l’Ajuntament de Cullera que òbriga un expedient de responsabilitat patrimonial, “i que aquest finalment repercutisca directament en l’alcalde i no en el poble de Cullera. És Ernesto Sanjuán qui ha d’assumir la responsabilitat de l’incendi de la nit del passat dissabte, perquè és qui va fer cas omís al nivell de preemergència decretat per la Generalitat i fins i tot a l’avís dels bombers abans que decidira disparar el castell de focs d’artifici. És incomprensible que Sanjuán, qui ha demostrat un comportament summament greu i temerari, continue essent alcalde i no haja presentat ja, o el PP li haja exigit de manera immediata, la seua dimissió”.

Torró ha lamentat que el conseller Serafin Castellano no haja assistit aquest matí a la comissió de Governació de Les Corts. “Ha enviat Asunción Quinzá en el seu lloc, possiblement per amagar el cap i evitar les preguntes dels periodistes sobre aquest assumpte, i les crítiques i petició d’explicacions per part de l’oposició. És lamentable que el PP estiga divagant sobre què fer i no actuant. Ni sabem com es va a concretar la sanció a l’Ajuntament de Cullera, ni què pensen sobre el senyor Sanjuán”.

Esquerra Unida ha exigit que siga Sanjuán qui assumisca la responsabilitat patrimonial per l’incendi. “La seua conducta temerària és gravíssima, i el poble de Cullera no té per què pagar-ho. A més, no entenem com a hores d’ara continua essent alcalde i el PP no ha actuat en conseqüència per a apartar-lo d’aquest càrrec, del de diputat a la Diputació de València, i del mateix partit”, reclama Torró.

El parlamentari d’esquerres assenyala que la gestió de Castellano al front de la Conselleria de Governació, “i de la política de prevenció i extinció d’incendis deixa molt que desitjar. No només assistim a les retallades i acomiadaments, a la deixadesa en les actuacions de prevenció, sinó que ara, a més, hem de contemplar la permissivitat davant de comportaments com el de l’alcalde de Cullera”, critica.

next